AcasăNewsAplicarea Certificatului Verde, suspendată! O instanță europeană a decis: Măsura era abuzivă

Aplicarea Certificatului Verde, suspendată! O instanță europeană a decis: Măsura era abuzivă

certificatAplicarea Certificatului Verde, suspendată! O instanță europeană a decis: Măsura era abuzivă

Tribunalul UE a suspendat temporar aplicarea certificatului verde pentru intrarea în Parlamentul European, a anunțat europarlamentarul PNTCD Cristian Terheș.

Terheș scrie într-o postare pe o rețea de socializare că Tribunalul UE a suspendat pe data de 5 noiembrie decizia privind obligativitatea prezentării certificatului verde la intrarea în Parlamentul European.

Suspendarea nu este definitivă, ea putând fi înlocuită sau revocată în orice moment, susține europarlamentarul.

„Tribunalul UE a suspendat pe data de 5 noiembrie 2021 decizia biroului Parlamentului European prin care era condiționată intrarea în Parlamentul European a oricărei persoane, inclusiv a europarlamentarilor, de deținerea unui Certificat Verde. Suspendarea este temporară, putând fi revocată sau înlocuită oricând până la finalul procesului.

Acțiunile de suspendare și anulare a acestei decizii au fost deschise atât de către o serie de europarlamentari, cât și de o serie de angajați ai Parlamentului European, toți aceștia fiind reprezentați de firma de avocatura „Notre Bon Droit””, a scris eurodeputatul.

Certificatul verde, obligatoriu pentru toți angajații PE

Totodată, Cristian Terheș susține că această măsură abuzivă a fost protestată atât de sindicatele angajaților din Parlament cât și de europarlamentari. Mai exact, mai mulți europarlamentari au trimis o scrisoare președintelui Sassoli în care solicitau revocarea măsurii abuzive.

Biroul Parlamentului European a decis pe data de 27 octombrie 2021 ca în incinta Parlamentului European de la Bruxelles, Strasbourg și Luxembourg nu se va putea intra decât dacă se prezintă la intrare Certificatul Verde.

Pe 4 noiembrie, cinci europarlamentari au mers la Tribunalul UE și au contestat decizia, cerând anularea ei.

author avatar
Andreea Vlad
464 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger