AcasăNewsAplicare unitară la nivel național. MAI lămurește ce se consideră a fi...

Aplicare unitară la nivel național. MAI lămurește ce se consideră a fi zone metropolitane

Grupul de Comunicare Strategică face noi precizări cu privire la noțiunea de „zonă metropolitană”, în care oamenii se pot deplasa fără declarație de proprie răspundere, pe durata stării de alertă.

Concret, s-a dorit instituirea unei practici unitare la nivelul României, în așa fel încât să se elimine orice urmă de dubiu.

Iată cum sună precizările transmise vineri seară:

„Pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul national al României în privința zonelor în care cetățenii pot circula în afara localității fără declarație pe proprie răspundere, Ministerul Afacerilor Interne a transmis, prin Comandantul Acțiunii, Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției următoarele precizări:

Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități, teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile.”

Citiți și: Răspunsuri oficiale la întrebări ce țin de starea de alertă: ce presupune zona metropolitană în care te poți deplasa fără declarație. Cât e amenda pentru nepurtarea măștii

sursa foto: Poliția Română/Facebook

1.100 afisari

3 COMENTARII

  1. Hai ca m am lamurit. Imi trebuie declaratie sa merg 3 km in stanga (traversez limita de judet) dar nu imi ttebuie daca merg 25 km in dreapta.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri