AcasăNewsApelurile false la 112, distracția unei societăți bolnave

Apelurile false la 112, distracția unei societăți bolnave

Din joacă, din răzbunare, din inconștiență. Așa ne facem rău unii altora

Apelul fals la 112, noua distracție a tinerilor din România. O copilă a mințit că este sechestrată doar ca să se răzbune pe iubitul ei, o alta și-a regizat răpirea ca să poată fugi de acasă. Sunt aceiași adolescenți care vară de vară fug de Bacalaureat ca dracu’ de tămâie, ascunzându-și lașitatea în spatele unor banale și doar aparent nevinovate farse. În realitate, această joacă este cât se poate de periculoasă și cu adevărat nocivă. Nu de puține ori, consecințele calcă granița subțire dintre viață și moarte – distracția unora poate însemna sfârșitul altora.

Din joacă din răzbunare din inconștiență Așa ne facem rău unii altora

Nu am crezut vreodată că un caz precum cel de la Caracal poate declanșa isteria apelurilor false la numărul unic de urgențe. Și, totuși, mai nou, văd că 112 a devenit terenul de joacă al copiilor, loc de experimente și amuzament colectiv. Strânși în jurul unei sticle de cola și făcând poștă o țigară luată la bucată de la magazinul din colț, puștii de azi cred că un „de-a v-ați ascunselea” e mai interesant dacă se joacă la nivel național, cu sateliți și localizare prin GPS, polițiști în alertă și breaking news. Inventivi tineri, n-am ce zice! Presupun că și părinții lor râd, altfel nu îmi explic pasivitatea cu care se tratează acest subiect.

În prezent, România este guvernată de nesimțire. De la politicieni în jos, avem pături suprapuse de golani, infractori, needucați, hoți, leneși, depravați, dezaxați, cu adevărat lepre ale unei societăți bolnave. Este aceeași societate care privește cu blândețe derapajele semenilor, indiferentă la ce se întâmplă în jurul ei. De ce s-a ajuns aici? Cu siguranță și fiindcă autoritățile tratează cu indulgență farsele făcute la 112. O amendă crasă aplicată familiei, de ordinul a mii de lei și, după caz, confiscarea bunurilor pentru neplata sancțiunii, i-ar liniști pe poznașii mișei.

Polițiștii fac apel la rațiunea cetățenilor și cer ca farsele să înceteze. De neconceput nivelul de jos la care a coborât populația! Oare chiar atât de mult a regresat România în 30 de ani de democrație? S-a ajuns până acolo încât drama unor copile nevinovate să genereze bucurie prin joacă pentru alți tineri?

„Dacă sunteți copii, nu vă jucați cu 112! Poate alți copii, în același timp, au nevoie urgentă ca cineva să ajungă la ei! Dacă sunteți părinți, învățați-i pe cei mici la ce se folosește 112! Și nu în ultimul rând, pentru adulți, 112 nu este un număr pentru alibiuri! Să nu uităm că sutele de polițiști angrenați în căutarea unor prezumtive victime sunt aceleași care trebuie să intervină la urgențe reale. Fac un apel de urgență pentru 112: să nu punem în pericol viața și sănătatea semenilor! Este posibil ca noi înșine să avem nevoie de ajutor”. Mesajul Adinei Maftei, comisar-șef în cadrul Poliției Române, este de-a dreptul revoltător și arată batjocura pe care românii o au față de instituții și autorități.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
489 afisari

3 COMENTARII

  1. Păi nu se vede cit de jos a ajuns mintea umană?? Și ne întrebăm de ce pentru că cei ce au guvernat această țară de 30 de ani au urmărit numai îmbogățirea lor calci d pe cadavre împărțind și farimitind această țară iar acum cind unul din partidele politice care a văzut în ce hal a ajuns țara sa retras și celalalt inconștient în ce prag este țara vrea să rămână să continue sfărâmarea ei cu planul ei diabolic de guvernare care nici constituțional nu mai este!!! Fugiți oameni care prin mintea voastră bolnavă ați distrus tot incepind cu invatamintul unde a ajuns să trăiască profesoară cu elevi și profesor cu eleve!!!! Unde a ajuns mintea umană distrugandusi proprii copii??? ȘI mai vreți să rămâneți la guvernare??? Ce să guvernați clanuri mafiote???

  2. Să rezolve cu 5G-ul care a dat peste cap toate sistemele…învechite!
    Și-au dat seama (târziu) că sistemele nu mai sunt performante din pricina implementării 5G-lui din partea securistului tâmpit Grindeanu ce rânjea ca un dement de o bucurie numai de el știută, prin/de mână cu Vodafone…adică, e mai importantă o firmă de telefonie mobilă, decât interesul ”național”, nu?

    Tâmpiții de politicieni se aruncă cu capul înainte pentru a apuca mărgica de sticlă, fără să facă un studiu de impact, să realizeze în ce fel și CUM afectează celelalte sisteme!

    Ar trebui să aibă sistem de localizare toate apelurile ce țin de Salvare, Pompieri și/ori Poliție urmând ca, în urma unor apeluri, înainte de a li se răspunde la telefon, să fie băgată o vocea înregistrată care să atenționeze asupra eventualelor pedepse pentru cei care se țin/au chef de FARSE!
    Iar cei care apelează din teribilism ori distracție prostească – să fie localizați și să li spună că, pentru că MINT sau INDUC ÎN EROARE autoritățile, vor spăla WC-urile instituțiilor sau vor face – după caz – puțină închisoare!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger