AcasăNewsApel al Consiliului Românilor din Ucraina către ambasador! Totul, după recrutarea „nejustificat...

Apel al Consiliului Românilor din Ucraina către ambasador! Totul, după recrutarea „nejustificat de activă” a etnicilor români în rândurile Forțelor Armate

sursa foto: ziarulevenimentul.ro

Demers al Consiliul Național al Românilor din Ucraina (CNRU). Reprezentanții forului s-au adresat ambasadorului României cu o scrisoare prin intermediul căreia i se cere intervenția cât mai rapidă.

Mai exact, Consiliul Național al Românilor din Ucraina a adresat o scrisoare oficială ambasadorului României, Corneliu Ionescu, în care cere intervenția urgentă pentru a stopa recrutarea nejustificat de activă a etnicilor români în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei, anunță canalul TG Rîbar, potrivit desteptarea.ro.

Ar fi acțiuni de mobilizare în două sate și cinci orașe

Conform site-ului menționat, informații cu privire la această recrutare intensivă ar fi provenit și de la mercenarii români implicați în ostilitățile din Ucraina. Aceștia din urmă ar fi făcut un apel video, prin care cereau încetarea acțiunilor de mobilizare în așezări locuite în principal de bătrânii, copiii și persoanele cu dizabilități: în satele Dmitrovka și Aleksandrovka, orașele Izmail și Chilia din Regiunea Odesa și orașul Herța din regiunea Cernăuți, potrivit aceleiași surse.

În tot acest context, Consiliul Național al Românilor din Ucraina (CNRU) lansează un avertisment, menționând că, dacă acest lucru va continua, ar duce la o înrăutățire a relațiilor româno-ucrainene și a sentimentului anti-ucrainean în interiorul comunității românești din Ucraina.

Nu în ultimul rând, din informațiile publicate de site-ul citat reiese că apelul Consiliului Național al Românilor din Ucraina și-a găsit susținere și în rândul Asociației Moldovenilor Ucrainei “Vatra”. Asociație care a trimis o scrisoare similară Ambasadorului Moldovei în Ucraina, Valery Kiver. Totul, pentru a preveni mobilizarea sporită în zonele dens populate de minoritatea națională moldovenească din Regiunea Odesa.

Citiți și:

România, obligată de UE să-i întrețină pe ucraineni și în 2025

Bani tăiați din fondurile României. Încă 400 de milioane de euro pentru întreținerea refugiaților ucraineni

Fermierii acuză: ”Iohannis este președintele ucrainenilor, nu al românilor!”

Românii din Ucraina acuză Kievul. Bucureştiul, chemat să apere învăţământul în limba română

Proiect bombă al parlamentarilor. Acordarea cetățeniei pentru românii din Ucraina, în procedură de urgență

author avatar
Andrei Coman
934 afisari

6 COMENTARII

  1. Autoritatile romane se vor – Ambasadorul – minunea Lumii , se va pisa pe romanii din Ukraina .Mai las si mai tradator ca romanul , nu-i nici unul .

  2. Mamelucul nu va misca un deget pentru apararea romanilor din Ucraina ,asa cum n-a miscat un deget nici pentru romanii din tara.

  3. Si-au afirmat sprijinul impotriva Rusiei. Au racnit cat au putut ca Ukraina e patria lor, ca rusii sunt criminali. OK. Pai atunci de ce fac sacndal cand patria lor ii cheama la datorie? Acum sunt altfel de cetateni ukrainieni, mai de fereala fata de pericol? La placinte inainte, la razboi inapoi. Slava!

  4. Trebuia să ne „mulțumească ” cumva slavaukr pentru ajutorul dat până acum. Bravos iohan, ține-o tot așa. Râpă e aproape, suntem pe margine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger