AcasăNewsApartamentele din blocurile cu bulină, interzise pentru închiriere!

Apartamentele din blocurile cu bulină, interzise pentru închiriere!

blocApartamentele din blocurile cu bulină, interzise pentru închiriere!

Lovitură pentru terasele și cluburile din Centrul Vechi al Capitalei dar și pentru cei care închiriază spații sau apartamente în clădirile cu risc seismic 1.

Guvernul vrea să interzică închirierea acestor imobile, dar și organizarea de evenimente. Prevederile se regăsesc într-un proiect de ordonanță de urgență, prezentat miercuri în Guvern.

Cele mai multe clădiri cu bulină roșie sunt în Centrul Vechi al Capitalei

Nu este, însă, prima dată când Executivul vrea să introducă interdicția închirierii clădirilor cu bulină. S-a mai întâmplat și anul trecut, însă proiectul a fost respins din cauza unor probleme legate de dreptul de proprietate.

Proiectul inițiat de Ministerul Dezvoltarii, prin care ar urma să se interzică închirierea în clădirile cu bulină, a fost readus în discuție recent, odată cu valul de cutremure. A trecut deja de votul Guvernului și urmează să ajungă în Parlament.

Concret, proiectul spune că în blocurile cu bulină nu vor mai putea funcționa, în baza unui contract de închiriere, printre altele, magazine, restaurante, săli de fitness sau de sport. Aceeași regulă se aplică și pentru apartamente sau case.

Potrivit unui studiu realizat de autoritățile din București, 1000 de clădiri s-ar prăbuși în cazul unui cutremur mai mare. 400 dintre ele nu au măsuri de securitate la cutremur. Cele mai multe sunt în Centrul Vechi, iar dacă ar intra în vigoare legea privind închirierea în clădirile cu bulină cei mai afectați ar fi administratorii de restaurante și cei care oferă spații de cazare turiștilor.

author avatar
Andreea Vlad
836 afisari

11 COMENTARII

  1. Bag seama ca voi rescrieti dreptul. Atributele dreptului de proprietate sunt posesie, folosinta si dispozitie – adica ai dreptul sa hotarasti cu privire la soarta bunului. Nu e deloc legal sa interzici unui proprietar sa inchirieze sau sa dea cu titlu gratuit un imobil.

    • Ce vorbesti Guti?Romanul nu respecta legea ca jmecher, de aia rad curcile de el.El e un crestin care pentru cativa lei din chirie e in stare sa omoare prin prostie oameni nevinovati sau saraci.Daca esti crestin trebuie sa stii ca Isus nu incuraja bogatia si proprietatea bazata pe exploatare (inchiriere) fara scrupule(ca tine).
      Legile sunt slabe si nerespectate in Romania.

  2. Bună
    Din 2015, noi proprietarii din aceste blocuri trăim un coșmar legislativ
    2015 – afara în 24 ore firme, apoi aproape în fiecare an noi propuneri
    2022 în mai legea nu a fost votata în parlament
    Acum 2023 din nou reluat paragrafele respinse din 2022
    Din 2015 stam cu frica de aceste interdicții, dar nu s a consolidat nimic(10imobile)
    Noi din blocuri suntem altfel de cetățeni?! Nu suntem egali cu chiriasii
    Dați ne afara din proprietăți și mutați a voi, dacă vreți dreptate
    Se poate consolida pe rând clădirile prin eliberarea locațiilor de OAMENI
    Consolidati 50 de clădiri pe an și în felul acesta salvați viețile imediat, nu, nu închiriați zeci de ani
    Nu interziceți închirierea ca să va,, spălați pe maini”. Consolidati, dărâmați dar, întâi faceți ceva!!

  3. Este incalcarea dreptului de proprietate. Probabil ca se poate face, dar cu argumentatia necesara (dreptul la viata este mai tare decat dreptul de proprietate) si cu aviz de constitutionalitate de la CC, altfel e un abuz.

  4. Bună
    Trimiteți copiii la scoli, grădinițe, spitale, administrații financiare, toate în gradul 1 grad seismic fără sa stiti(fără bulina afișată), dar vreți sa interziceți închirierea lor.
    Ce rezolvați?
    Sa se închirieze cu acceptul chiriașului, luând la cunostinta în scris de aceasta. Piața, frica,etc sa functioneze
    Nicăieri în europa nu exista asa ceva

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger