AcasăNewsApariție neașteptată pe litoral! O vidră a devenit rapid „vedetă”. S-a plimbat...

Apariție neașteptată pe litoral! O vidră a devenit rapid „vedetă”. S-a plimbat pe plajă, la Eforie, sub privirile turiștilor -VIDEO

sursa foto: captură video Facebook/Eforie Online

Mai mulți turiști aflați pe o plajă din Eforie au avut surpriza să vadă la malul mării un „musafir” cu totul neașteptat. Vidra s-a plimbat pe nisip, ba chiar a intrat și în apă.

Imaginile cu vidra plimbându-se pe plaja din Eforie Nord s-au răspândit cu repeziciune pe Internet. Turiștii care au văzut-o au scos telefoanele și s-au grăbit să imortalizeze foto și video plimbarea pe plajă a „musafirului” blănos. Imaginile au ajuns apoi în mediul online astfel că vidra a devenit rapid o mică „vedetă”.

Vidra este surprinsă plimbându-se pe plajă, ba chiar intrând la un moment dat în mare. A ieșit rapid din valuri și s-a îndreptat spre zona de șezlonguri. Totul, sub privirile câtorva oameni aflați pe plaja din Eforie.

Dr. Adrian Bîlbă: În mod normal, vidra nu este un animal foarte prietenos cu omul

Biologii spun că apariția vidrei pe plajă este un eveniment rar. Vidrele sunt cunoscute în general ca animale ce trăiesc în ape dulci. Ca atare, apariția exemplarului surprins recent pe plajă e cu atât mai neobișnuită.

„Vidra este un animal de apă dulce. Marea Neagră este puțin sărată și ar putea să ajungă și în Marea Neagră în mod natural. Dar, cel mai probabil este o prezență eratică. (…) În mod normal, vidra nu este un animal foarte prietenos cu omul.

Este, dimpotrivă, un animal destul de reticent față de prezența umană și practic, probabil puii născuți în așezări umane sau în zone apropiate omului ajung să se îmblânzească, domesticească, să se întâmple același lucru ca și cu lupii din Carpați, cu șacalii, să îi vedem tot mai prezenți în mediul nostru antropic, în decorul urban”, a precizat dr. Adrian Bîlbă, doctor în Științe, citat de dobrogea.tv.

362 afisari

3 COMENTARII

  1. Este o specie extrem de afectata de contactul cu oamenii. Vidrele „imblanzite” ajung sa se identifice drept oameni si sa nu mai interactioneaze cu alte vidre. Nu se mai reproduc. Asta a fost cauza disparitiei lor din multe parti ale Asiei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger