AcasăNewsApare cate un DNA mic in fiecare minister!

Apare cate un DNA mic in fiecare minister!

Victor Grigorescu, ministrul Energiei

Unul dintre membrii Cabinetului Ciolos a scapat porumbelul despre noua prioritate absoluta a guvernului tehnocrat, dupa ce s-a impaunat ca ministerul pe care il conduce a fost desemnat „zona cheie” in lupta anticoruptie.

Victor Grigorescu, ministrul Energiei

Este vorba despre Victor Grigorescu, cel care a dat sfoara in tara si la Bruxelles ca  Ministerul Energiei face de acum parte din proiectul noii Strategii Nationale Anticoruptie 2016-2020, ca institutie responsabila pentru indeplinirea obiectivului „ Cresterea integritatii, reducerea vulnerabilitatilor si a riscurilor de coruptie in mediul de afaceri”. Este vorba practic despre aparitia cate unui „mic DNA” in cam fiecare structura guvernamentala in parte, primele ministere care vor experimenta acest „next level” al luptei anticoruptie fiind Ministerul Energiei, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Transporturilor si Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

Grupul Anti-Mita

Domeniul energetic este noua „zona cheie” a strategiei anticoruptie

Astfel ca aceste ministere, care vor fi urmate insa si de altele, vor depune toate eforturile, in anul 2017, pentru reducerea coruptiei, aceasta actiune facand parte din „zbaterea” Romaniei de a deveni membru cu drepturi depline al Organizatiei de Cooperare si Dezvoltare Europeana(OCDE) si mai ales a Grupului Anti-Mita din cadrul acesteia. Iar cum domeniul energetic a fost identificat ca „zona-cheie”, ministrul de resort Victor Grigorescu si-a turnat deja cenusa in cap ca trebuie facute si mai multe demersuri anticoruptie „daca vrem sa vedem rezultate semnificative intr-un timp cat mai scurt”. Iar un prim pas a fost deja facut prin constituirea unor echipe mixte intre consilierii ministerelor mai sus mentionate si expertii ministerului Justitiei.

Tot ce conteaza!

Se pare iata ca aderarea Romaniei la Conventia Anti-Mita a OCDE a ajuns peste noapte nu doar principala prioritate, ci chiar obsesia ministrilor tehnocrati, daca ar fi sa ne luam dupa „delirul” lui Victor Grigorescu despre tot ceea ce trebuie facut pentru a avea acele „rezultate semnnificative” in lupta anticoruptie. Lupta despre care, totusi, stim ca se ocupa cu totul alte structuri. Si atunci, poate ca ministrul tehnocrat al Energiei nu ar face mai bine sa lupte cu coruptia eliminand „baietii destepti” din „firmele suveica” de pe circuitul vanzarii de energie? Sau poate barem sa vada de ce sunt furati bietii consumatori pe rupte de catre marile firme de distribuitie energetica si nimeni nu ia masuri? Ca de declaratii sforaitoare despre faptul ca trebuie sa luptam si mai mult cu coruptia ca sa ne mangaie europenii pe cap deja cam sunt satui romanii…

author avatar
Toni Matei
1.199 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger