AcasăNewsApar detalii din „filmul” capturării primarului Cătălin Cherecheș. Ce l-ar fi dat...

Apar detalii din „filmul” capturării primarului Cătălin Cherecheș. Ce l-ar fi dat de gol pe edilul fugar

sursa foto: Facebook/Cătălin Cherecheș

Apar primele detalii în cazul capturării primarului fugar din Baia Mare. Cătălin Cherecheş, care fugise din România înainte de a fi condamnat definitiv la închisoare, pentru corupție, a fost prins marți seară, 28 noiembrie, în Germania, în Augsburg.

Primarul a trecut granița spre Ungaria, zilele trecute, prin Vama Petea, folosindu-se, din câte s-a aflat ulterior, de actul de identitate al unei rude.

Greșeala care l-ar fi dat de gol

Cherecheș ar fi fost prins în momentul în care si-a reactivat telefonul mobil, cu două cartele noi cumpărate, potrivit realitatea.net. Așa s-ar fi reușit localizarea acestuia. Polițiștii au reușit astfel să dea de urmele lui.

Citiți și: Breaking News! Cherecheș a fost prins în Germania

Colţul de Rai în care s-a ascuns Cătălin Cherecheș după ce a fugit din România. Edilul are şi afaceri acolo

Au „tăiat în carne vie” la MAI, după ce Cătălin Cherecheș i-a făcut de ruşine şi a fugit cu buletinul vărului

Din primele informații, edilul din Baia Mare ar fi încercat să fugă și din Germania. El ar fi fost depistat, alături de o mătușă, în timp ce ar fi mers cu o mașină, cu viteza de 200 de kilometri pe oră, potrivit aceleiași surse. Cei doi au ajuns la o gară și ar fi încercat sa scape de mașina cu care circulau, cel mai probabil cu intenția de a-și continua călătoria cu trenul.

Polițiștii l-au oprit, însă, pe Cherecheș. Se vehiculează ipoteza că acesta ar fi încercat să se opună arestării. Și asta având în vedere și o fotografie în care edilul apare cu urme de sânge pe față. Ceea ce i-a făcut pe mulți să creadă că ar fi încercat să dea bir cu fugiții la vederea oamenilor legii.

După prinderea lui Cătălin Cherecheș, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu a reacționat într-un scurt mesaj pe Facebook. „Felicit şi mulţumesc poliţiştilor şi partenerilor instituţionali interni și externi, români și germani, care au cooperat direct şi permanent pentru capturarea condamnatului penal Cherecheș Cătălin. De asemenea, mulţumesc poliţiştilor maghiari, austrieci şi italieni împreună cu care s-a cooperat şi lucrat pe parcursul acestei operaţiuni poliţieneşti internaţionale”, a transmis Predoiu.


Primele detalii de la Poliția Română

Marți seară, 28 noiembrie, s-a aflat informația că primarul Cherecheș a fost prins în Germania, în Augsburg. „În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia. În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară”, a transmis Poliţia Română.

Cherecheș a fugit din țară înainte de condamnarea definitivă

Cătălin Cherecheș a fugit din țară vineri, 24 noiembrie, înainte de a se afla decizia definitivă a instanței – și anume că a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupţie.

El fusese dat în urmărire de Poliţie, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în executare a mandatului emis de instanţă.

author avatar
Andrei Coman
1.618 afisari

5 COMENTARII

  1. ‘ Prostia se plătește ‘ , dacă este adevărăt că și-a pus o cartelă nouă în telefonul vechi este de gâgă, l-au prins după IMEI

  2. Nici o minciună nu mai pot s-o facă cît de cît. Ce treabă are cartela cu găsitul telefonului? Orice telefon pornit sau, după unii, oprit, ce are baterie-n el, emite, comunică cu antenele din apropiere. De aceea fără cartelă poți suna la 112.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger