AcasăNewsAPADOR-CH cere demisia senatoarei Gabriela Firea

APADOR-CH cere demisia senatoarei Gabriela Firea

Conducerea APADOR-CH solicita demisia senatoarei Gabriela Firea, din cauza atacului pe care aceasta l-a avut la adresa lui Klaus Iohannis, noul presedinte ales al Romaniei.

Firea, care in campania electorala a purtatoarea de cuvant a candidatului social-democrat, Victor Ponta, a spus despre Iohannis ca „nu este bun de presedinte pentru ca nu are copii”.

Firea a primit avertisment din partea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, iar membrii APADOR-CH sustin ca statutul de senator este incompatibil cu cel de discriminator.

Astfel, organizatia a anuntat ca solicita public demisia senatoarei pe motiv ca „se face vinovata de discriminare si incalca dreptul la demnitate al persoanelor, pe criteriul situatiei familiale”.

Totodata se condamna public astfel de declaratii, considerate ca fiind discriminatorii si se reitereaza apelul catre persoanele care detin functii publice sau sunt formatori de opinie in societate sa promoveze un comportament si un limbaj nediscriminatoriu, precum si sa ia atitudine fata de eventualele incalcari ale principiului egalitatii de sanse.

author avatar
Cristi Ionita
514 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger