AcasăNewsAnvelopele, pericol pentru plamanii copiilor

Anvelopele, pericol pentru plamanii copiilor

Efectele nocive ale pneurilor

Mai precis, microparticulele de plastic din cauciucurile masinilor eliberate in atmosfera, la care se adauga si gazele de esapament, sunt pricipalii factori care afecteaza dezvoltarea plamanilor celor mici.

Efectele nocive ale pneurilor

“Unul din trei copii respira aer nociv, iar cauciucul modern de masina este compus din circa 50% plastic. Cunoastem faptul ca unele dintre componentele rezultate in urma franarii, alaturi de microparticulele de plastic de la cauciucuri, sunt iritante si provoaca reactii la nivelul plamanilor, care in timp devin nocive pentru sanatatea noastra. Nu am stiut despre aceasta problema. Este o concluzie noua”, a declarat profesorul Frank Kelly, coordonatorul unui studiu realizat de  King’s College London (KCL) si prezentat la emisiunea  ”Dispatches” a retelei de televiziune Channel 4. Au fost monitorizati cincizeci de elevi de la o scoala din cartierul Haringey, iar rezultatul a aratat ca acestia sunt expusi la concentratii ridicate de dioxid de azot, un gaz toxic poluant al aerului. S-a constatat ca nivelul de expunere scade cu o cincime datorita imprejmuirii scolilor cu  garduri vii si montarii in clase a purificatoarelor de aer. Un studio comandat de Sadiq Khan, primarul Londrei, a aratat ca peste 9000 de londonezi mor prematur din cauza aerului poluat. La nivelul Marii Britanii s-au inregistrat 40.000 de decese pe an.

author avatar
Andrei Coman
81 afisari

1 COMENTARIU

  1. deci,e clar..fumatul in masinile in care sunt copii e interzis,la fel si echipatul masinii cu cauciucuri,,rulam pe senile..LOL

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger