AcasăNewsANVELOPE SI CAUCIUCURI DE IARNA: Primul sofer amendat, un tirist din Pasul...

ANVELOPE SI CAUCIUCURI DE IARNA: Primul sofer amendat, un tirist din Pasul Gutai!

ANVELOPE SI CAUCIUCURI DE IARNA. Primul sofer amendat pentru ca circula cu masina fara a fi echipata cu anvelope de iarna este un muresan care conducea un tir cu remorca in Pasul Gutai, in conditii de carosabil alunecos, a declarat, joi, Christian Ciocan.

„Conducatorul tirului nu avea axele transversale ale autovehiculului echipate cu anvelope de iarna. De asemenea, nici remorca nu era echipata cu asemenea cauciucuri”, a spus Christian Ciocan. Potrivit lui Ciocan, soferul a fost sanctionat cu 1.005 lei amenda si i-a fost retinut certificatul de inmatriculare al autovehiculului pana cand masina va fi echipata cu anvelope de iarna.

Ciocan a precizat ca soferul a fost oprit si sanctionat de catre politisti deoarece exista riscul sa derapeze si sa blocheze circulatia rutiera in Pasul Gutai. De la 1 noiembrie, soferii sunt obligati sa echipeze autovehiculele cu anvelope de iarna, lanturi si alte echipamente specifice in cazul in care circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei.

In cazul vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si al celor de transport persoane cu mai mult de noua locuri pe scaune, masina trebuie echipata cu anvelope de iarna pe axele de tractiune si/sau sa aiba montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate.

Amenda este prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni, de la 9 la 20 de puncte-amenda, respectiv intre 603 si 1.340 lei, iar sanctiunea contraventionala este insotita si de masura retinerii certificatului de inmatriculare.

author avatar
Ciprian Purice
596 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger