AcasăNewsAnvelope premium sau de buget?

Anvelope premium sau de buget?

Bugetul este, de cele mai multe ori, factorul principal atunci când vine vorba despre achiziția unor anvelope, dar, nu uita că vorbim aici de siguranța ta și a familiei tale. Așa că întrebarea este ce alegem: anvelope premium sau de buget?

Din păcate, la capitolul siguranță rutieră, România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană, având cea mai mare rată a mortalității în urma accidentelor rutiere. Tocmai de aceea este foarte important să nu faci compromisuri atunci când vine vorba despre alegerea anvelopelor, acestea reprezentând singurul contact al vehiculului cu asfaltul.

Trebuie să alegi întotdeauna anvelope premium sau poți cumpăra și anvelope de buget? Specialiștii anvelope.ro îți recomandă să faci această alegere în funcție de mai mulți factori, cum ar fi mașina pe care o conduci, stilul tău de condus și, mai ales, numărul de kilometri pe care-i parcurgi.

Pe piața de anvelope, există trei clasificări: anvelope de buget, medii sau premium, diferența fiind făcută de preț, performanțe, calitate și rezistența la uzură. Merită însă diferența în bani pe care trebuie să o plătești în plus?

În primul rând, trebuie să privești lucrurile din următorul punct de vedere: anvelopele sunt produse cu o utilizare îndelungată, așa că împarte diferența de bani suplimentară pe o perioadă mai lungă, de câțiva ani, și vei vedea că aceasta este foarte mică și că nu merită să-ți asumi riscuri inutile atunci când vine vorba de siguranța ta și a celor dragi.

Specialiștii anvelope.ro îți fac câteva recomandări de care e bine să ții cont atunci când îți cumperi anvelopele. Înainte de a face achiziția, stabilește exact care sunt nevoile tale, câți kilometri parcurgi, pe ce tip de drumuri mergi cel mai frecvent, care este stilul tău de condus și ce mașină ai. În cazul în care vorbim de o mașină sport, de modele cu motoare puternice, recomandarea este să te orientezi spre anvelope din gama premium. Dacă faci deplasări scurte, doar în oraș, atunci poți să iei în calcul și anvelope din clasele medie sau de buget.

Dar și în acest caz trebuie să mai ții cont de anumite aspecte. În primul rând, mulți dintre producătorii premium de anvelope au în gamă și mărci de buget, cu un preț foarte bun raportat la calitate și performanțe.

Astfel, testele desfășurate de reviste auto prestigioase din Europa au scos în evidență performanțele bune ale unor mărci de buget, comparativ chiar cu anvelopele premium produse de același producător.

Aceleași teste au evidențiat însă că anvelopele din această categorie au o rezistență la uzură mult mai mică, așa că vor trebui schimbate mult mai repede. Astfel, economia pe care crezi că ai făcut-o la achiziție te poate costa mai scump, în final, dacă anvelopele trebuie înlocuite mai des.

Bugetul este, de cele mai multe ori, factorul principal atunci când vine vorba despre achiziția unor anvelope, dar nu uita că vorbim aici de siguranța ta și a familiei tale

Tocmai de aceea, specialiștii de la anvelope.ro îți oferă consultanță atunci când vrei să-ți cumperi anvelopele și găsesc cea mai bună soluție pentru tine. În plus, pe anvelope.ro, specialistul tău în anvelope, vei găsi întotdeauna pe stoc o gamă variată de anvelope pentru orice tip de vehicul și stil de condus, adaptate tuturor nevoilor tale, inclusiv anvelope de vară, de iarnă sau All Season.  Aici vei fi consiliat să-ți alegi anvelopele potrivite, iar cu ajutorul configuratorului de pe site vei putea compara toate opțiunile disponibile. Pentru ca, în final, să faci alegerea cea mai bună, în funcție de bugetul tău, bineînțeles.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger