AcasăNewsAnunțul vine de la ministrul Transporturilor. Când va fi inaugurat PODUL de...

Anunțul vine de la ministrul Transporturilor. Când va fi inaugurat PODUL de la BRĂILA – VIDEO

sursa foto: Facebook/Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Cei care se întrebau când se va putea circula pe podul suspendat peste Dunăre, de la Brăila, supranumit „Golden Gate-ul” României, primesc un răspuns oficial. Și de dată recentă. Detaliile cu privire la momentul la care va avea loc inaugurarea podului au venit chiar de la șeful de la Ministerul Transporturilor.

Astfel, Sorin Grindeanu, vicepremier în Cabinetul Ciucă și ministru al Transporturilor a anunțat, vineri, într-o conferinţă de presă, că podul de la Brăila va fi inaugurat la sfârşitul lunii iunie, urmând ca descărcarea în judeţul Tulcea să fie făcută pe varianta Măcin.

Ministrul a precizat, totodată, că varianta Jijila va fi gata până la finalul acestui an.

În jurul datei de 27 iunie

Undeva în iunie, în jurul datei de 27 iunie, cine o fi ministru aici şi cine o fi prim-ministru, plus minus câteva zile, se va inaugura podul de la Brăila, pe varianta pe care o ştiţi cu toţii, şi anume descărcarea în judeţul Tulcea pe varianta scurtă Măcin, urmând ca varianta de Jijila să fie gata până la sfârşitul anului.

E angajamentul pe care dânşii şi l-au luat. Am spus că trimit în numele ministerului invitaţie la omologul italian să vină la inaugurare. Folosesc acest prilej să punem presiune şi mai mare pe dânşii”, a declarat social-democratul aflat în fruntea MT.

Ce anunța, recent, un secretar de stat după o vizită pe șantierul podului

În urmă cu două săptămâni, un secretar de stat în Ministerul Transporturilor anunța, pe Facebook, faptul că traversarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați – Tulcea cu mașina durează două minute.

„La ultima vizită pe șantierul Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați – Tulcea, am traversat podul cu mașina de la un capăt la altul pentru prima dată. Traversarea a durat 2 minute, circulând cu o viteză de până la 50 km/h”, a anunțat Irinel Ionel Scrioșteanu.
Secretarul de stat în MT a dat, totodată, detalii de ultim moment despre stadiul lucrărilor, anunțând, între altele, că a fost finalizată turnarea celui de al doilea strat de asfalt pe podul suspendat peste Dunăre, pe sensul de mers către Tulcea și că a fost încheiată asfaltarea sensului giratoriu de la Km 1+180 Baldovinești, pe malul brăilean.

Luna trecută, mai exact în 15 martie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţa, pe pagina de Facebook, faptul că stadiul fizic al lucrărilor la pod este de 93,4%, iar al lucrărilor la drumurile de legătură de 60%, stadiul fizic al întregului proiect fiind de 91,9%.

La acel moment, s-au făcut publice, pe aceeași rețea de socializare, mai multe imagini de la șantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila și a drumurilor de legătură, cu precizarea că „o echipă de experți din cadrul CNAIR s-a deplasat pentru verificarea stadiilor din teren, conform prevederilor contractuale”.

author avatar
Andrei Coman
590 afisari

4 COMENTARII

  1. NU va faceti iluzii, ca de va baga ciukanezul in razboi, de o sa muriti ca ultimii cobai tefelei bine vaxxinati in cap cu serurile minune ale jidanului Bourla, o sa va bombardeze rusnacii aia salbatici minunatia aia de pod numai as ain ciuda, ca sa vedeti ca a-ti lucrat de-a pw-ula, ca ultimii negrisori mititei din Afrika democrata !! Sau, in maxim 1 an, acel pod se va prabusi, asa cum au facut si altele din colonia esuata a ciukanezului umflat ca un pork mistret 🙂

  2. au gresit Directia:
    -podul trebuia sa fie peste Milcov
    catre Moldova.

    (in Bucuresti sint mai multe poduri puse anapoda,
    gresite cu 90 de grade)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger