AcasăNewsAnunțul Spitalului Militar cu privire la Marcel Ciolacu. Oficial: Rezultatul testului rapid...

Anunțul Spitalului Militar cu privire la Marcel Ciolacu. Oficial: Rezultatul testului rapid pentru COVID, negativ

Ciolacu, mesaj de ultimă oră pentru Iohannis, după recordul de infectări: ”URGENT”!

După episodul delicat prin care a trecut, la sediul PSD, al treilea om în stat a ajuns la Spitalul Militar Central, din Capitală, unde a fost investigat medical. Iar din câte s-a anunțat din direcția unității medicale, în cazul lui Marcel Ciolacu a fost vorba despre un episod lipotimic (o stare de leșin) și o hipocalcemie (cădere de calciu). Totodată, s-a anunțat oficial că testul rapid pentru COVID-19 a avut rezultat negativ în cazul președintelui Camerei Deputaților. Până să se afle rezultatele investigațiilor la care a fost supus Ciolacu la Spitalul Militar, unde a ajuns după ce i s-a făcut rău în timpul unei conferințe de presă (DETALII ȘI VIDEO AICI), doi colegi de-ai liderului PSD au mers la unitatea medicală, pentru a se interesa de starea acestuia.

Din câte au anunțat reprezentanții spitalului unde a fost tratat al treilea om în stat, în baza faptului că s-a constatat că starea politicianului este una stabilă, s-a considerat că acesta poate fi externat. Lui Ciolacu i s-a recomandat să continue investigațiile medicale, și, între altele, să respecte tratamentul prescris și să evite să stea prea mult în picioare și stările de stres.

Iată ce au precizat oficialii Spitalului Militar în comunicatul de presă:

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 38/ 2018 pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane și pentru completarea art. 2 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român, domnul Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților, s-a prezentat, în cursul acestei zile la Unitatea Primire Urgență a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” pentru un episod lipotimic.

Conform protocolului de diagnostic al unității noastre, s-au efectuat o serie de investigații clinice, paraclinice și de laborator. Coroborând aceste date cu datele testelor imagistice, precum și cu rezultatele consulturilor multidisciplinare realizate de către specialiști în medicină de urgență, ATI, neurologie și cardiologie, a rezultat diagnosticul de: Episod lipotimic recent – în observație etiologică, Hipocalcemie frustă.

Facem precizarea că, în conformitate cu procedurile unității noastre medicale, pacientului i s-a recoltat și testul COVID 19. Rezultatul testului rapid este negativ. Testul PCR este în lucru.

Tratamentul urmat de pacient în unitatea noastră a constat în reechilibare hidro-electrolitică.

La acest moment, starea pacientului este una stabilă, cu evoluție favorabilă, fapt ce permite externarea acestuia cu recomandări medicale de continuare a investigațiilor, tratament conform receptei, evitarea ortostatismului prelungit, a stărilor de suprasolicitare și a stress-ului, regim alimentar și hidratare corespunzătoare.

Biroul Informare și Relații Publice al SUUMC”

Ce anunțase purtătorul de cuvânt al PSD

Atât purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romașcanu, cât și fostul premier Mihai Tudose au fost la Spitalul Militar Central, duminică după-amiază, pentru a afla detalii despre starea lui Marcel Ciolacu. „I s-a făcut un screening complet, medical, iar până în acest moment toate rezultatele sunt bune. Nu a existat decât cădere de calciu, posibil”, declarase purtătorul de cuvânt al PSD, din proximitatea unității medicale unde a fost tratat Ciolacu.

„Starea de sănătate este una bună și va fi externat în foarte scurt timp”, a mai precizat Lucian Romaşcanu, până să apară comunicarea oficială din partea spitalului amintit.

Mesaj de la Firea

Totodată, șefa PSD București și, totodată, primarul general al Capitalei i-a urat multă sănptate lui Ciolacu, după ce s-a aflat de incidentul ce a avut loc la sediul central al PSD. „Sa aiba puterea de a trece cu bine peste aceasta cumpana. Cred ca stresul si oboseala si-au spus cuvantul. Iata ca acestea pot face ravagii chiar si in viata oamenilor in putere. O stiu din proprie experienta”, i-a transmis Gabriela Firea, prin intermediul unui emsaj postat pe o rețea de socializare.

author avatar
Cristina Stefan
469 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger