AcasăNewsAnunțul președintelui: Pe durata stării de urgență se pot plafona prețurile la...

Anunțul președintelui: Pe durata stării de urgență se pot plafona prețurile la medicamente

Pe lângă faptul că a anunțat că și-a pus semnătura pe decretul prin care se prelungește, cu alte 30 de zile, starea de urgență la nivel național, în vederea gestionării pe mai departe a luptei cu noul coronavirus, Klaus Iohannis a dat câteva detalii despre  măsurile prevăzute de această perioadă.

În speță, a adus în discuție faptul că această prelungire a stării de urgență implică menținerea măsurilor deja adoptate, dar și că e vor avea în vedere noi reglementări care să permită gestionarea crizei cauzate de COVID-19. „Pe durata stării de urgență se pot plafona prețurile la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică – energie electrică și termică, gaze, alimentare cu apăm, salubritate ori carburanți”, a anunțat, între altele, Klaus Iohannis.

Precizările vin în condițiile în care, în ultima perioadă, nu au fost puțini romțnii cu diferite suferințe care s-au plâns că nu găsesc anumite medicamente în farmacii, dar și după ce, în ultimele săptămâni, au lipsit din farmacii mănușile și măștile sanitare, acum că ele pot fi găsite, prețurile sunt cu mult mai mari decât fuseseră la începutul crizei COVID-19.

author avatar
Cristina Stefan
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger