AcasăNewsAnuntul facut de Tudose despre split TVA, la discutiile cu patronatele

Anuntul facut de Tudose despre split TVA, la discutiile cu patronatele

Prim-ministrul a avut, in cursul acestei prime zile a saptamanii, o intrevedere cu reprezentantii Uniunii Nationale a Patronatului Roman.

Pe agenda discutiilor cu delegatia patronatelor s-au aflat, printre altele, atat aspecte ce tin de split (plata defalcata-n.r) a TVA, cat si de trecerea contributiilor sociale de la angajator la angajat.

Cat priveste primul subiect, dinspre Palatul Victoria s-a transmis, intr-un comunicat, faptul ca premierul „a precizat ca masura split TVA va fi modificata si flexibilizata in dezbaterile din Parlament, in concordata cu propunerile rezultate din discutiile cu reprezentantii mediului de afaceri”. Mai clar fie spus, aceasta colectarea defalcata a TVA „nu se va mai aplica pentru toate firmele incepand cu 2018, ci doar pentru cele aflate in insolventa, faliment, cele care inregistreaza datorii in plata TVA, companiile cu capital de stat„.

Totodata, in comunicatul facut public dinspre Executiv este citat si premierul, cu o promisiune expusa in cadrul respectivei intrevederi. „Vom veni in scurt timp cu o noua forma a colectarii defalcate a TVA, care va raspunde solicitarilor formulate in aceasta perioada de reprezentantii mediului de afaceri”, a sustinut Tudose.

Dupa cum era de asteptat, decizia de a modifica mecanismul de colectare diferentiata a taxei pe valoarea adaugata a fost bine primita de catre reprezentantii patronatelor, aspect transmis si dinspre Guvern.

107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger