AcasăNewsAnunțul care dă fiori! Daea: „Nu există niciun colțișor în țară unde...

Anunțul care dă fiori! Daea: „Nu există niciun colțișor în țară unde să nu avem secetă pedologică” – VIDEO

Anunțul care dă fiori! Daea: „Nu există niciun colțișor în țară unde să nu avem secetă pedologică” - VIDEO (sursa foto: Facebook/Petre Daea)

Problemele pe care atât căldura, cât și lipsa precipitațiilor le cauzează culturilor agricole îi țin în alertă nu doar pe agricultori, ci și pe oficiali. După semnalele de alarmă trase de fermieri încă de acum câteva săptămâni, dar și după ce a fost în teren, în mai multe județe din țară, pentru a vedea care e situația provocată de secetă, ministrul Agriculturii a venit, miercuri, la ședința de Guvern cu date actualizate.

„Situația actuală se prezintă astfel: în România, din nefericire, temperaturile ridicate, lipsa de apă în sol, seceta pedologică, practic, a ocupat toată țara.

Nu există niciun colțișor în țară unde să nu avem secetă pedologică, fac excepții anumite suprafețe mlăștinoase jos, care de altfel nu sunt în circuitul agricol al României, a anunțat Petre Daea, la începutul ședinței de guvern de miercuri, 27 iulie.

Daea: Până în județul Giurgiu nu avem nicio posibilitate de irigat

Ministrul Agriculturii a făcut referire și la problemele cauzate de scăderea nivelului Dunării.
„În atare situații, instrumentul sau calea obișnuită pe care o avem de urmat cu care să putem interveni a fost sistemul de irigații. Sistemul de irigații a fost pus în stare de funcționare, pe fiecare sistem, pe fiecare zonă în parte. Sistemul de irigații a fost pus în stare de funcționare pe fiecare zonă în parte. Din nefericire, așa cum v-am informat și astăzi, (…) până în județul Giurgiu nu avem nicio posibilitate de irigat, dat fiind faptul că nivelul Dunării a scăzut, apele s-au îndepărtat de mal, practic, sunt zone unde – și punctual la Zimnicea, unde plaja care s-a născut în urma retragerii apelor se întinde pe o lățime de aproximativ 500 de metri”, a transmis Daea în ședința de Guvern, de față cu premierul Ciucă și cu ceilalți miniștri.

Ministrul Agriculturii a mai spus că s-a intervenit punctual, acolo unde s-a putut, pentru a se draga canalele de aspiraţie. „Ce am făcut în aceste zone, am intervenit punctual, acolo unde era posibil, să dragăm canalele de aspirație, având în vedere faptul că ne gândim – care nu sunt astăzi funcționale – ne gândim că în perioada următoare, având această posibilitate, să fim cu terenul pe uscat, să putem draga în așa fel încât în momentul în care se ridică nivelul apei, să avem nivelul de exploatare”, a mai precizat Daea.

162 afisari

3 COMENTARII

  1. @ Petre Daea a rătăcit ploaia,
    Nu o mai găsește să o dea,
    Probabil că a împrumutat-o careva, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger