AcasăNewsAnunt ingrijorator: "Ucraina, in pragul unui razboi civil. Confruntarile se apropie de...

Anunt ingrijorator: „Ucraina, in pragul unui razboi civil. Confruntarile se apropie de granita cu Romania”

Situatia din Ucraina ramane extrem de incinsa, agentia de stiri Bloomberg sustinand ca fosta tara sovietica este in pragul unui razboi civil.

Conform ultimelor informatii sosite de la fata locului, violentele au escaladat, iar in ultimele 48 de ore zeci de persoane si-au pierdut viata in urma unor incidente armate petrecute in Donetk si la Odessa.

Exista indicii ca Guvernul de la Kiev a pierdut controlul asupra zonelor de coasta si asupra zonelor industriale, iar specialistii se tem ca militantii pro-Rusia au inceput sa actioneze pe cont propriu si sa traga in stanga si in dreapta, la nimereala.

Jurnalistii americani se tem ca eforturile depuse pentru a detensiona situatia sunt minime, iar confruntarile se apropie cu pasi repezi de granita cu Uniunea Europeana, respectiv de granita cu Romania.

„Situatia in zona devine una dramatica. Ucraina este in pragul unui razboi civil. Confruntarile au ajuns la 160 de kilometri de frontierele Romaniei si ale Uniunii Europene” noteaza agentia americana Bloomberg.

Conform reprezentantilor Serviciului Ucrainean de Securitate, citati de realitatea.net, violentele din Ucraina sunt finantate de afaceristi apropiati ai fostului presedinte Viktor Ianukovici. In plus, s-a semnalat prezenta mai multor grupuri paramilitare rusesti si transnistrene.

author avatar
Cristi Ionita
297 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger