AcasăNewsCriza Ucraina. Anunț esențial! Va avea România probleme în aprovizionarea cu gaze?...

Criza Ucraina. Anunț esențial! Va avea România probleme în aprovizionarea cu gaze? Ce spune ministrul Energiei

Anunț important, în contextul situației din Ucraina! Va avea România probleme în aprovizionarea cu gaze? Ce spune ministrul Energiei (foto: Facebook)

În contextul în care atenția întregii lumi se concentrează asupra situației tot mai tensionate din Ucraina, liberalul aflat în fotoliul de ministru al Energiei, Virgil Popescu, a făcut o declarație semnificativă.

„Nu vom avea probleme cu aprovizionarea cu energie şi gaze dacă va fi un conflict cu Ucraina. Importul de gaze poate fi direcţionat repede prin celelalte rute, Giurgiu şi Arad. În plus, iarna a cam trecut şi ne putem asigura din resurse proprii necesarul de consum al ţării”, a declarat, marți, ministrul Energiei, în cadrul conferinţei ZF Power Summit, potrivit agerpres.ro.

Totodată, oficialul guvernamental a punctat că România se preocupă de diversificarea rutelor de import al gazelor, potrivit sursei citate. „Ne uităm la LNG (gaz natural lichefiat – n.r.), la SUA, la Azerbaidjan. Analizăm alte surse decât prin intermediari ai Gazprom”, a mai punctat liberalul aflat la vârful Ministerului Energiei.

Discuții decisive la nivelul Coaliției

Pe de altă parte, în cadrul ședinței de marți a Coaliției urmează să se discute pe marginea soluțiilor ce se întrevăd, de la nivelul Guvernului, în ceea ce a ajuns să fie cunosct drept „criza facturilor”. Luni, premierul Ciucă a avut o întâlnire pe tema gestionării efectelor creșterii prețurilor la energie și gaze naturale, cu mai mulți miniștri, inclusiv cel al Energiei.

„Setul de măsuri discutat astăzi (luni-n.red), care va asigura în continuare protecție tuturor categoriilor de consumatori după 1 aprilie, va fi prezentat și analizat în ședința de mâine (marți-n.red.) a coaliției de guvernare”, s-a transmis de la Palatul Victoria, după întrevederea de luni, 21 februarie.

333 afisari

7 COMENTARII

  1. VOI CE STATI PE VINE SI ALENE ASTEPTATI !, PRIVITI-L CUM SE CUVINE PE POPESCU CEL RATAT !.
    LA CUM MITE SI DEZMINTE ACEST INS E UN C…T.

    • Bai Popescule, bah cretinule sa te vad ce-ai sa faci dupa 1 aprilie. De ce bah ai inchis termocentralele? Aveai timp sa o faci pana in 2032.

  2. Avem gaze olae stocate, multumita lui Lucovid Sprit Orban, o sa sara preturilev in sus ca la Olimpiada

  3. Ciuma Galbena ar trebuii sa plece acasa, ca in afara de furat, n-au facut minic

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger