AcasăNewsAnunț de ultimă oră: Romgaz și Socar Trading au semnat un nou...

Anunț de ultimă oră: Romgaz și Socar Trading au semnat un nou contract pentru livrarea de gaze naturale azere în România

sursa foto: Virgil Popescu/Facebook

O informație de ultim moment vine de la Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz S.A. Concret, se anunță oficializarea unui nou contract pentru livrarea de gaze naturale azere în România. Documentul a fost semnat vineri, la Baku,  capitala Azerbaidjanului.

Mai exact, Romgaz și SOCAR TRADING, filiala companiei naționale petroliere a Republicii Azerbaidjan, au semnat, în 3 februarie, un nou contract individual pentru livrarea de gaze naturale azere în România.

„Încheierea acestui document juridic reprezintă o continuare și consolidare a bunelor relații de cooperare dintre cele două companii și a relațiilor contractuale care au la bază un acord cadru încheiat în luna noiembrie 2022 pe termen nelimitat”, se precizează în comunicatul Romgaz.

Ce prevede contractul

Conform sursei citate, contractul prevede posibilitatea livrării unor cantități de până la 1 miliard mc până în 31 martie 2024 și va intra în vigoare la 1 aprilie 2023, „prelungind astfel cadrul contractual stabilit prin primul contract individual încheiat de companii la finele anului trecut”.

„Acest nou aranjament contractual deservește astfel obiectivele strategice de siguranță în aprovizionarea cu gaze naturale și de diversificare a surselor. Semnarea acestui contract demonstrează încă odată excelenta colaborare dintre S.N.G.N Romgaz S.A. și compania SOCAR, colaborare inițiată încă la începutul anului trecut și oficializată prin semnarea unui Memorandum de Înțelegere în luna iunie 2022”, mai anunță reprezentanții Romgaz.

Din câte s-a anunțat, părțile își propun continuarea relațiilor de cooperare atât în ceea ce privește perfectarea mecanismelor de livrare a gazelor naturale azere pe piața din România cât și în scopul explorării unor noi posibilități de colaborare în vederea punerii în practică a unor proiecte reciproc avantajoase în domeniul energetic.

author avatar
Andrei Coman