AcasăNewsAnunț de ultimă oră: Romgaz și Socar Trading au semnat un nou...

Anunț de ultimă oră: Romgaz și Socar Trading au semnat un nou contract pentru livrarea de gaze naturale azere în România

O informație de ultim moment vine de la Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz S.A. Concret, se anunță oficializarea unui nou contract pentru livrarea de gaze naturale azere în România. Documentul a fost semnat vineri, la Baku,  capitala Azerbaidjanului.

Mai exact, Romgaz și SOCAR TRADING, filiala companiei naționale petroliere a Republicii Azerbaidjan, au semnat, în 3 februarie, un nou contract individual pentru livrarea de gaze naturale azere în România.

„Încheierea acestui document juridic reprezintă o continuare și consolidare a bunelor relații de cooperare dintre cele două companii și a relațiilor contractuale care au la bază un acord cadru încheiat în luna noiembrie 2022 pe termen nelimitat”, se precizează în comunicatul Romgaz.

Ce prevede contractul

Conform sursei citate, contractul prevede posibilitatea livrării unor cantități de până la 1 miliard mc până în 31 martie 2024 și va intra în vigoare la 1 aprilie 2023, „prelungind astfel cadrul contractual stabilit prin primul contract individual încheiat de companii la finele anului trecut”.

„Acest nou aranjament contractual deservește astfel obiectivele strategice de siguranță în aprovizionarea cu gaze naturale și de diversificare a surselor. Semnarea acestui contract demonstrează încă odată excelenta colaborare dintre S.N.G.N Romgaz S.A. și compania SOCAR, colaborare inițiată încă la începutul anului trecut și oficializată prin semnarea unui Memorandum de Înțelegere în luna iunie 2022”, mai anunță reprezentanții Romgaz.

Din câte s-a anunțat, părțile își propun continuarea relațiilor de cooperare atât în ceea ce privește perfectarea mecanismelor de livrare a gazelor naturale azere pe piața din România cât și în scopul explorării unor noi posibilități de colaborare în vederea punerii în practică a unor proiecte reciproc avantajoase în domeniul energetic.

author avatar
Andrei Coman
252 afisari

4 COMENTARII

  1. Gazele azere se pare sînt rusești.
    „There are reports that Gazprom in Russia has recently concluded a new contract with SOCAR in Azerbaijan for the delivery of one billion cubic metres of gas between November 2022 and March 2023[1]. The gas is said to be intended for the domestic market in Azerbaijan, given its own gas needs, including for increased exports to the EU, as agreed in the Memorandum of Understanding (MoU) signed by President Aliyev and Commission President von der Leyen on 18 July 2022.”

  2. Rectificați titlul ,nu pentru românia ci pentru europa!…s-a dat de gol marioneta casei albe în discursul avut …bineinteles pe banii proștilor plătitori de taxe și impozite din românia…
    Oare de ce credeți că s-a dus navetistul la dracul în praznic?…,dă bine la dosar pentru funcții de conducere în uniune…
    Stați să vedeți ce va mai urma…

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...