AcasăNewsAnunț de ultim moment de la Transgaz: „S-a încheiat cu succes” -...

Anunț de ultim moment de la Transgaz: „S-a încheiat cu succes” – DOCUMENT

Anunț de la Transgaz, operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale (SNT).

Procesul de rezervare de capacitate incrementală în punctul de intrare/ieșire în/din SNT, preconizat a fi creat în zona localității Tuzla, jud. Constanța – Etapa Angajantă, s-a încheiat cu succes, informează Transgaz – compania condusă de către Ion Sterian.

S-a anunțat faptul că în cadrul Etapei Angajante a procesului de capacitate incrementală pentru punctul de intrare/ieșire în/din Sistemul Național de Transport Gaze Naturale (SNT) preconizat a fi creat în zona localității Tuzla, jud. Constanța, desfășurată în perioada 06.02.2023 – 23.02.2023, Transgaz a primit cereri angajante de capacitate incrementală pentru acest punct, atât pentru direcția de intrare cât și pentru direcția de ieșire din SNT.

Cererile au fost analizate în conformitate cu prevederile ,,Procedurii privind rezervarea de capacitate incrementală în Sistemul Naţional de Transport al gazelor naturale prin derularea proceselor de capacitate incrementală având ca obiect puncte de intrare/ieşire în/din Sistemul Naţional de Transport al gazelor naturale, altele decât punctele de interconectare, ce urmează a fi create/dezvoltate prin intermediul proiectelor incluse în planurile de investiţii şi dezvoltare a Sistemului Naţional de Transport al gazelor naturale pentru următorii 10 ani” avizată prin Avizul ANRE nr. 13/2017.

În cadrul analizei efectuate de SNTGN Transgaz SA s-a constatat că a fost atins pragul minim de capacitate menționat în documentația aferentă Etapei angajante a Procesului de capacitate incrementală pentru punctul de intrare/ieșire în/din SNT Tuzla. Valoarea cumulată pe toată perioada ofertată a capacității alocate este de 1.323.920.520 MWh, mai mare decât pragul minim de 1.323.743.050 MWh. Valoarea cumulată a angajamentelor solicitanților desemnați câștigători este de 2.819.621.116,80 lei, cu 378.012,80 lei mai mare decât valoarea actuală a creșterii estimate a venitului permis, asociată capacității incrementale oferite in cadrul acestei proceduri (2.819.243.104 lei).

Iată rezultatul agregat al procesului de alocare de capacitate atât pe direcția de intrare cât și pe direcția de ieșire din SNT:
Anunt alocare capacitate Tuzla 2023_0

author avatar
Andrei Coman
296 afisari

1 COMENTARIU

  1. „Procesul de rezervare de capacitate incrementală în punctul de intrare/ieșire în/din SNT, preconizat a fi creat în zona localității Tuzla, jud. Constanța – Etapa Angajantă, s-a încheiat cu succes,”
    Cica aia de pe vremea lui Ceausescu vorbeau limba de lemn. Astia de acum s-au desteptat…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger