AcasăNewsAnunt de la MAE, dupa decretarea starii de urgenta in Turcia

Anunt de la MAE, dupa decretarea starii de urgenta in Turcia

La cateva ore de cand a intrat, practic, in vigoare masura anuntata de catre seful statului turc, si valabila pe durata a trei luni, reprezentantii Ministerului de Externe au ales sa le faca romanilor cunoscute o serie de aspecte.

Mai exact celor care au in plan sa ajunga, in perioada urmatoare, pe teritoriul statului turc, dar si compatriotilor care se afla deja in Turcia, avand in vedere ca sezonul estival e in toi si nu sunt putini compatirotii care aleg orasele si statiunile turcesti ca destinatie pentur vacanta de vara. Astfel, desi „potrivit informatiilor furnizate de autoritatile turce, instaurarea starii de urgenta nu are ca efect direct restrictionarea libertatii de circulatie a populatiei civile, nici a turistilor straini”, MAE le recomanda romanilor sa ramana „extrem de precauti si vigilenti” si sa evite sa se implice in manifestatii sau alte evenimente de ordin public, ce ar putea „degenera in violente”.

Totodata, prin intermediul atentionarii de calatorie postate joi pe site-ul Ministerului de Externe, se recomanda celor care fie se afla fie vor sa ajunga pe terioriul turc in urmatorul interval sa se informeza constant cu privire la situatia interna din Turcia.

In acest sens, sunt puse la dispozitia opiniei publice telefoanele Ambasadei României la Ankara si ale Consulatelor Generale ale Romaniei din Istanbul si Izmir prin intermediul Centrului de Contact si Suport pentru Cetatenii Romani din Strainatate, despre care MAE precizeaza ca functioneaza non-stop. Numerele sunt urmatoarele: +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

Va reamintim ca nu e prima oara cand din directia ministerului se emit astfel de atentionari, dupa tenstativa de lovitura de stat produsa in Turcia pe 16 iulie, situatie in urma careia peste 240 de oameni au pierit, iar mii de persoane – politisti, magistrati sau chiar profesori -au ajuns sa fie inlocuite din functii. Nu in ultimul rand, trebuie spus ca au fost operate mii de retimeri si arestari.

sursa foto: Facebook

241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger