AcasăNewsAnunt de la Fisc despre formularul 010

Anunt de la Fisc despre formularul 010

Reprezentantii ANAF-ului au facut, miercuri, o serie de precizari cu privire la formularul 010 „Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica”.

Astfel ca, din comunicatul Fiscului rezulta urmatoarele aspecte:

„Prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1382/2017 privind modificarea anexei nr. 1 la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.698/2015 pentru aprobarea formularelor de inregistrare fiscala a contribuabililor si a tipurilor de obligatii fiscale care formeaza vectorul fiscal, publicat in Monitorul Oficial nr.342/10.05.2017, s-a adaugat rd.7 la sectiunea IV. „Alte date privind contribuabilul”, referitor la organizarea si conducerea contabilitatii contribuabililor pe baza de contracte de prestari servicii in domeniul contabilitatii, conform art. 10 alin.(3) din Legea contabilitatii nr.82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Contribuabilii care au obligatia completarii si depunerii “Declaratiei de inregistrare fiscala/Declaratiei de mentiuni/Declaratiei de radiere pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica”, sunt:

– persoanele juridice romane;

– asocierile si alte entitati fara personalitate juridica;

– detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor, persoane juridice romane;

– reprezentantii legali, desemnati potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unor contributii pentru finantarea unor cheltuieli in domeniul sanatatii, aprobata prin Legea nr. 184/2015, ai detinatorilor autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor, care nu sunt persoane juridice romane.

Contribuabilii deja inregistrati nu vor completa si depune formularul 010 pentru declararea informatiilor solicitate prin rd.7 al sectiunii IV. „Alte date privind contribuabilul” decat in situatia in care au intervenit alte modificari in datele declarate anterior.

Acest formular se va depune de contribuabili, cu ocazia primei inregistrari fiscale sau cu ocazia declararii de mentiuni, ca urmare a modificarii datelor declarate anterior, caz in care vor completa in mod corespunzator si rd.7 al sectiunii IV. „Alte date privind contribuabilul”, respectandu-se termenul de 15 zile prevazut la art.88 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 cu modificarile si completarile ulterioare.

INFORMATII SUPLIMENTARE se pot obtine la:

– telefonic, la Biroul central asistenta telefonica a contribuabililor, la numarul de telefon: 031.403.91.60;

– birourile pentru  asistenta contribuabililor din cadrul administratiilor finantelor publice teritoriale.”

author avatar
Andrei Coman
1.065 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger