AcasăNewsAnunt de la Cotroceni. Ce s-a discutat la intrevederea dintre presedinte si...

Anunt de la Cotroceni. Ce s-a discutat la intrevederea dintre presedinte si premier

Viorica Dancila si doi dintre reprezentantii Cabinetului pe care il conduce au stat, in prima parte a acestei zile, la aceeasi masa a discutiilor cu presedintele Iohannis, la Cotroceni.

La circa o ora de cand s-au incheiat discutiile intre seful statului si premierul Dancila, consultari la care au fost prezenti si vicepremierul Ana Birchall, dar si ministrul de Externe Teodor Melescanu, Administratia Prezidentiala a remis un comunicat referitor la intrevederea solicitata deunazi de catre Klaus Iohannis, „pentru clarificarea unor aspecte care tin de politica externa a tarii noastre, inclusiv tema relocarii ambasadei Romaniei din statul Israel”.

Presedintele cere constanta si predictibilitate

Astfel, se anunta ca Iohannis „a subliniat ca este obligatoriu ca politica externa a Romaniei sa se faca numai in interesul Romaniei si ca este necesar ca tensiunile interne pe teme de politica externa sa inceteze imediat, pentru ca tara noastra sa ramana un actor credibil in relatia cu Statele Unite ale Americii, la nivelul Uniunii Europene si al NATO, precum si in cadrul celorlalte parteneriate strategice in care tara noastra este angajata”. Si ca presedintele „a atras atentia ca politica externa a tarii noastre trebuie caracterizata de constanta si predictibilitate, avand cateva linii rosii de la care decidentii politici nu s-au abatut niciodata, indiferent de culoarea lor politica”.

Mai mult, in acelasi comunicat, se mentioneaza ca seful statului „a solicitat cooperare institutionala loiala si corecta, in conformitate cu cadrul legal si constitutional in vigoare, subliniind ca aceasta este conduita care trebuie sa ghideze toate actiunile Guvernului, in interesul national” si ca „a evidentiat, totodata, ca deciziile majore de politica externa ale tarii noastre, cu efecte strategice, inclusiv asupra sigurantei nationale si a cetatenilor romani trebuie luate intotdeauna cu responsabilitate si discernamant”.

sursa foto: presidency.ro

259 afisari

2 COMENTARII

  1. Probleme de viata și moarte trebuie discutate in CSAT si nu la plezneala mai ales ca Turcia siAfrica de Sud si-au retras ambasadorii iar Moscova e tare mahnita.

  2. Nu poti avea ambasador într-o tara unde ccrima ti-o transmite in direct si nu se respecta dreptul fundamental al omului de a trai si a protesta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger