AcasăNewsCât va fi factura la energie pentru un apartament cu două camere,...

Cât va fi factura la energie pentru un apartament cu două camere, de la 1 ianuarie 2023! Românii vor face credite la bănci ca să plătească

energieAnunț cumplit pentru românii care locuiesc la bloc! Suma uriașă pe care o vor plăti la energia electrică după regularizarea din februarie 2023

Salariul minim net pe un an de zile îţi va achita doar factura care va veni la energie electrică după regularizarea din februarie 2023. Este anunțul făcut de Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă (AEI).

Specialistul se referă de fapt la românii care locuiesc la bloc și depind de sistemele de termoficare.

Iarnă grea pentru românii racordați la sistemele de termoficare

„Închiderea unor sisteme de termoficare din România, înseamnă refugierea oamenilor în a se încălzi cu energie electrică. Există orașe unde sistemele de termoficare sunt în prag de colaps și posibil să nu mai funcționeze în această iarnă.

Vom realiza o simulare ce s-ar întâmpla în situația în care în această iarnă locuitorii unor apartamente vor fi obligați să apeleze la radiatoare și boilere electrice pentru a se încălzi sau a-și prepara apă caldă menajeră, urmare a opririi sistemului de încălzire centrală.”, transmite Dumitru Chisăliță.

Costuri uriașe cu energia electrică

La aceste costuri se vor adăuga regularizările care se vor face la energia electrică în februarie 2023 care va determina necesitatea de a achita suplimentar următoarele sume, datorită faptului că se va depăși în anul 2022 consumul mediu lunar de 300 kWh fapt ce va determina recalcularea tuturor facturilor cu prețul mediu din piață sau prețul din contract (presupunem prețul de 2,5 lei/kWh):

a) Calculat pentru 12 luni

Apartament cu 2 camere – 13.566 lei

Apartament cu 3 camere – 17.917 lei

Apartament cu 4 camere – 22.100 lei

b) Calculat doar pentru lunile noiembrie – decembrie 2022 de încălzire electrică și preparare apă caldă

Apartament cu 2 camere – 6.528 lei

Apartament cu 3 camere – 8.636 lei

Apartament cu 4 camere – 10.676 lei

„Locatarii blocurilor, care nu au sau vor rămâne fără energie termică, sunt puși în situația de a avea costuri lunare de 4 ori mai mari decât în anul 2021, dar vor ajunge și la o regularizare în luna februarie 2023 care poate însuma 12 salarii minime nete pe economie, adică o persoană singură care locuiește într un apartament de 4 camere ar trebui să – și dea tot salariul din anul 2023 doar pentru regularizarea la energie din luna februarie 2023”, a adăugat Dumitru Chisăliță, potrivit asociatiaenergiainteligenta.ro.

author avatar
Andreea Vlad
4.735 afisari

13 COMENTARII

  1. La umbra nucului batran,
    Doi tractoristi se caca,
    Se sterg cu bastile la cur,
    Le pun in cap si pleaca.

  2. Persoana aia singura ce sta in apartament cu 4 camere , trebuie ca e o persoana importanta ,il dau banii afara din casa
    Altfel si-ar lua o garsoniera

    • Tuzz’ dummnezeii ma-tii de bandit securist ! Asa ai calculat tu ? ca romanii trebuie sa-si vinda locuintele ca sa supravietuiasca ?

      • PROLEA, EȘTI SINGUR-SINGUREL, CE-ȚI TREBUIE 4 CAMERE? IDIOTULE!
        CEL MULT DOUĂ CAMERE. CEL MULT!!!

  3. Sper că Dumitru Chisăliță ăsta, cine-o fi el, a fost plătit de unii să facă afirmațiile astea sau e un tâmpit, altfel o să iasă nasol pe bune de data asta. Dacă cineva are senzația că românii se vor înghesui să plătească regularizări de 13.500 de lei pentru două camere, înseamnă că e complet dement.
    Repet, sper că e o dudă aruncată de Chisăliță ăsta cu creierii chisăliță, pentru a menține oamenii în panică, pentru a-i determina să se mute rapid la alți distribuitori „agreați” sau, posibil și asta, pentru a nu comenta atunci când regularizările nu vor fi de 13.500 ci de 8000 prin grija dragului de guvern, altminteri nu prea-i văd bine pe ăia de la distribuitorii de energie, e foarte posibil să ardă de vii în sediile alea șmechere cu geamuri multe.

    Cât despre Ștefan din Nord, dacă n-ai fost ironic, cu siguranță că ai tu ceva, altfel n-ai debita aiurelile alea.

  4. Naționalul nu are posibilitatea de a obține opinia documentată și argumentată a unor persoane din domeniu care chiar știu ce vorbesc? Să confirme și alții aberația din material, măcar să știm, dracului, cum stăm.
    Are Chisăliță dreptate? Există argumente pro sau contra? Un punct de vedere al distribuitorilor, eventual?
    Serios, de ce nu trimiteți vreo doi redactori în teren să pună întrebări? Știți… informația trebuie verificată din trei surse, bla,bla,bla…

  5. PREA IEFTIN.
    PREA CA DE LA TARA.
    HALATUL….CAT E HALATUL…
    OPAITZ.
    LUMANARE.
    SE POATE SI FARA MASINA SPALAT AER CONDITIONAT CALORIFER ELECTRIC FIER CALCAT CUPTOR CU MICROUNDE TV RADIO CALCULATOR BECURI NEOANE ETC.
    SUNT INVENTIZII „DIAVOLESTI”.
    CA SI ENERGIA ELECTRICA.
    SI ORICUM IOLE SCLAVAGITE ROMANESTI RAMASE IN TARC,VREO 13 MILIOANE DUC ORICE.
    FRIG FOAME TESTAT VERIFICAT.
    SE CHEAMA INGINERIE SOCIALA.
    PROBELE AU FOST FACUTE-TIMISOARA ANUL TRECUT FRIG SI BUCURESTI.
    ANUL ASTA PLOIESTI APA CALDA SI CALDURA.
    URMEAZA REINVENTAREA MERSULUI PE JOS.
    EDUCATIE SI SANATATE ONLINE-SE VIRTUALIZEAZA PRIN PRIVATIZARE.
    270 afisari
    5 COMENTARII

  6. Pai te uiti si tu pa ceas sa nu depasesti 255 kWhauar.
    sub e 0,85 bani.
    dar domnii Phulac cu Pupulis si Fota pot da mai multe amanute sau Barbu.

    • ȘOBO, CE AMĂNUNTE VISEZI??? CUGETĂ, ANALIZEAZĂ ȘI TRAGE CONCLUZII.

      ASTA DACĂ AI DOTAREA NECESARĂ, NORMAL. Adică nu ești waxer sau trotinetist parțial eclozat, scuzată fie-mi cacofonia. Pleonasmul, scuze. Offf…

      IERI NU A IEȘIT LUMEA ÎN STRADĂ DELOC. LA BRAȘOV AU FOST MAXIM 100.

      DECI LUMEA ARE BANI, STĂ BINE.

      • Păi GHEORGHIȚĂ, cine să iasă mai băiatule? 90% din brașoveni lucrează în instituțiile statului, au salarii de la 10000de lei in sus, nu plătesc impozite pe clădiri și terenuri pentru că sunt scutiți, primesc pe lângă salarii și normă de hrană, țoale, coafor, cosmetică și masaj:)))))))))) etc. Ceilalți 10 % nu se pot ridica de foame,de nervi, sunt navetiști din împrejurimi….și deci cine ai vrea tu să iasă în stradă?! Dragă, BRASOVUL este un oraș cosmopolit METROPOLITAN ! 😂

  7. Duceți oamenii in eroare!! Total fals!!!
    Calcule eronate,umflate!!
    Pai de ce 2,5 Kw? Nu sunt reglementate niste preturi? Sunteti niste programatori de idei cum ati vrea sa fie!!! Pardon,nu va tine!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger