AcasăNewsAnul scolar a inceput in Sectorul 1 cu scoli reabilitate si modernizate

Anul scolar a inceput in Sectorul 1 cu scoli reabilitate si modernizate

 

In aceasta zi de 10 septembrie, prichindeii de gradinita si elevii de liceu si generala de pe raza sectorului 1 au mers la unitatile de invatamant, gata sa isi revada colegii si prietenii.

Anul scolar 2018-2019 a inceput in Sectorul 1 cu scoli reabilitate si modernizate si cu o oferta educationala completa si atractiva. Gradinitele, scolile si liceele din Sectorul 1 si-au primit  elevii in cele mai bune conditii, asigura reprezentantii Primariei conduse de Dan Tudorache.

„In Sectorul 1 sunt cele mai cautate unitati scolare din Bucuresti datorita calitatii actului educational. Avem dascali de exceptie, elevi bine pregatiti si parinti responsabili de viitorul copiilor lor. Incercam in permanenta sa venim in ajutorul parintilor si elevilor si sa facem tot ce tine de noi pentru a le oferi scoli moderne si oferte educationale cat mai diversificate. De exemplu, programul «Educatie pentru Viata», gratuit pentru parinti, este un gest de normalitate din partea comunitatii locale prin care le asiguram elevilor o masa calda si indrumare din partea unui profesor specializat pentru a-si face temele inca de la scoala”, afirma edilul Tudorache.

Masa calda si ajutor la pentru mii de elevi din Sectorul 1

Aproape 3000 de elevi din 22 unitati de invatamant din Sectorul 1 vor beneficia, anul acesta, de programul “Educatie pentru Viata”. Beneficiarii Programului „Educatie pentru Viata” vor fi impartiti in doua categorii, in functie de necesitatea fiecarei unitati scolare inscrise in program.

In prima categorie, vor fi inscrisi un numar de 2600 de elevi din 18 unitati de invatamant preuniversitar de stat. Acestia vor beneficia dupa orele de curs de  masa calda, un program interactiv de petrecere a timpului liber, precum si de asistenta de specialitate in realizarea temelor pentru acasa. Activitatea se va derula in fiecare zi, de luni pana vineri, dupa programul  obligatoriu de scoala, in intervalul orar 12:00 – 17:00.

Costul programului este de 25 de lei/zi/copil si va fi suportat integral de administratia locala a Sectorului 1 din bugetul propriu.

In cea de-a doua categorie, vor fi inscrisi un numar de 370 de elevi din patru unitati de invatamant. Acestia frecventeaza scoli care dispun de semiinternat si vor beneficia de o masa calda pe zi. Pentru aceasta categorie, costul programului este de 15 lei/zi/copil si va fi suportat integral de administratia locala.

 

Burse pentru elevii cu rezultate deosebite la invatatura

Elevii care invata in scolile si liceele din Sectorul 1 vor beneficia, si in acest an, de burse scolare. Este vorba despre patru categorii de burse: burse de performanta, burse de merit, burse de studiu si burse de ajutor social.

In semestru doi al anului scolar 2017-2018, 17.260 de elevi au beneficiat de burse, cuantumul acestora fiind de: 600 lei/luna/elev – bursa de performanta si 300 lei/luna/elev –   bursa de merit, de studiu si de ajutor social. Pentru semestrul I al anului scolar care a inceput astazi, cuantumul burselor va fi stabilit prin hotarare a Consiliului Local Sector 1.

author avatar
Andrei Coman
309 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger