AcasăNewsAnul negru al aviatiei malaeziene: inca un avion prabusit in ocean

Anul negru al aviatiei malaeziene: inca un avion prabusit in ocean

Un Airbus A320-200 al companiei low-cost Air Asia a disparut, ieri, intre Indonezia si Singapore, potrivit companiei malaeziene. Pilotul aparatului, care transporta 162 de persoane, ceruse sa devieze de la planul de zbor din cauza conditiilor meteo. Duminica, un alt aparat A320 al aceleiasi companii, a facut o aterizare fortata ca urmare a unor probleme tehnice.

O a treia tragedie loveste in numai un an de zile Malaysia

Zborul QZ8501 s-ar fi prabusit in largul Insulei indoneziene Belitung, potrivit unui oficial al Agentiei nationale indoneziene pentru cautare si salvare. Acest Airbus A320-200 facea legatura intre orasul indonezian Surabaya si Singapore. Un purtator de cuvant ministerial a precizat ca legatura cu zborul QZ 8501a fost pierduta la ora locala 7.24, dupa ce a parasit aeroportul international Juranda (insula Java) la ora 5.20 fiind asteptat sa aterizeze pe aeroportul Changi (Singapore) la 8.30. ”Aparatul a cerut permisiunea sa devieze de la traseu din cauza conditiilor meteo”, au declarat reprezentantii companiei. Air Asia a mai precizat ca s-a pierdut comunicarea cu aparatul in timp ce acesta era  inca sub controlul autoritatilor indoneziene de trafic aerian. QZ 8501zbura la 9753 metri si a cerut permisiunea sa urce la 11.582 metri pentru a evita o masa noroasa. Jakarta Post a indicat ca aparatul ar fi putut sa se prabuseasca in ocean, la 145 kilometri de insula indoneziana Belitung. Avionul transporta 162 de persoane: sapte membri ai echipajului si 155 de pasageri, din care 16 copii si un sugar. Aparatul transporta 156 indonezieni, 1 singaporez, 1 malaezian, trei sud-coreeni si un francez (copilotul)

Serie de cosmar

2014 este anul negru al aviatiei malaeziene, care a pierdut deja doua avioane ale companiei nationale Malaysia Airlines. In 8 martie, zborul MH 370 a disparut de pe radare dupa decolarea din Kuala Lumpur cu destinatia Beijing. Aparatul avea 239 de persoane la bord si disparitia sa ramane inexplicabila. In 17 iulie, un alt avion asigurand legatura Amsterdam-Kuala Lumpur a explodat in aer deasupra Ucrainei, avand 298 pasageri. Duminica, ziarul Malaysian The New Staits Time a anuntat ca inca un Airbus A320 al companiei Air Asia a facut o aterizare fortata din cauza unor probleme tehnice aparute la zece minute de la decolare.

author avatar
Tudor Borcea
614 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger