AcasăNewsAntonie Solomon, fostul primar al Craiovei, condamnat definitiv la 3 ani de...

Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu executare!

Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, a fost condamnat , vineri, la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul de coruptie. Decizia luata de judecatorii ICCJ este una definitiva.

Instanta suprema a hotarat, vineri, condamnarea lui Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul de coruptie, decizia fiind definitiva. Aceeasi pedeapsa a fost dispusa si in cazul omului de afaceri Cornel Penescu.

Senatorul PPDD Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, a declarat ca se afla in Bucuresti si ca urmeaza sa mearga la Craiova, pentru a se preda si a fi incarcerat.

Un complet de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a judecat, vineri, recursurile fata de condamnarile decise in 11 iulie de un complet de trei magistrati ai aceleiasi instante. In acest dosar, senatorul este acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la Cornel Penescu, actionar principal al firmei PIC din Pitesti, pentru a-i facilita acestuia diverse servicii in Craiova.

Dosarul a fost judecat inital la Tribunalul Arges, iar apoi procesul a fost stramutat la Tribunalul Galati, in iulie 2010, si a ajuns la ICCJ in februarie 2013, dupa ce Solomon a devenit senator.

Toate recursurile inculpatilor au fost respinse ca nefondate, asa ca Solomon, Penescu si celelalte doua persoane judecate raman cu pedepsele dispuse anterior de ICCJ, potrivit deciziei luate de magistrati, vineri.

In 11 iulie, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon si omul de afaceri Cornel Penescu au fost condamnati de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul de coruptie. De asemenea, fostul primar al Craiovei a primit si trei ani de interzicere a unor drepturi, pentru luare de mita.

ICCJ a dispus atunci condamnarea fostului primar si la un an de inchisoare pentru fals intelectual, acesta urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv trei ani de inchisoare si trei ani de interzicere a unor drepturi. Tot in cazul lui Solomon, instanta a dispus confiscarea sumei de 50.000 de euro, reprezentand suma luata de acesta drept mita.

Cornel Penescu a primit atunci tot trei ani de inchisoare cu executare, pentru dare de mita.

author avatar
Alina Costache