AcasăNewsAntonescu spera sa-l prinda pe Basescu in flagrant cu Constitutia

Antonescu spera sa-l prinda pe Basescu in flagrant cu Constitutia

Crin Antonescu sustine ca Traian Basescu a calcat deja pe becul constitutional, dar din pacate nu suficient de apasat cat sa-i iasa USL-ului de o noua suspendare.

Crin Antonescu il asteapta la cotitura pe Traian Basescu, cu gandul la o noua suspendare

Liderul PNL afirma ca seful statului a incalcat Constitutia, prin recentele sale declaratii, insa doar ”in spirit”, nu si in litera. Ca urmare, placerea unei suspendari trebuie sa mai astepte.

Traian Basescu

In avanpremiera, Crin Antonescu s-a multumit sa-l critice pe Basescu pentru intrarea sa in ”jocul electoral” cu scopul de a consolida ”un electorat al sau si al PDL-ului”. In context, liberalul isi acuza adversarul ca incearca sa se prezinte, in ochii partenerilor externi, drept ”singurul garant al europenismului, occidentalismului si democratiei in Romania”, demers pe care Antonescu il considera unul ”aberant”.

Liderul PNL, la un pas de a comite si el un ”accident” constitutional

Ocupat cum este sa monitorizeze zicerile lui Basescu, Antonescu era gata-gata sa tamponeze el insusi legea fundamentala, atunci cand a propus ca Parlamentul sa dezbata reprezentarea Romaniei la Consiliul European. Realizand totusi ca subiectul a fost transat de Curtea Constitutionala, Crin Antonescu a virat-o la timp, a abandonat tema reprezentarii propriu-zise si a bagat democratia la inaintare: ”Examinam posibilitatea de a face o sedinta comuna, poate chiar maine (astazi – n.r.), privind pozitia Romaniei la Consiliul European. Desigur, presedintele nu poate fi constrans, dar in orice democratie ar fi normal sa se tina cont de pozitia de principiu pe care, eventual, Parlamentul o va adopta”.

[poll id=”395″]

author avatar
Simona Badulescu
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger