AcasăNewsAntonescu si Zgonea sustin initiativa strangerii de semnaturi pentru gratierea lui Gica...

Antonescu si Zgonea sustin initiativa strangerii de semnaturi pentru gratierea lui Gica Popescu

Fostul presedinte al Senatului, Crin Antonescu si actualul sef al Camerei, Valeriu Zgonea, impartasesc initiativa privind gratierea fostului fotbalist Gica Popescu, condamnat la inchisoare in „Dosarul transferurilor”, alaturi de alte sapte nume cunoscute din fotbalul autohton.

Vorbind in nume personal, si nu in calitate oficiala, liderul PNL sustine initiativa de strangere de semnaturi in vederea gratierii lui Gica Popescu, fostul capitan al Barcelonei, condamnat, marti, la trei ani, o luna si 10 zile de inchisoare, in ‘Dosarul transferurilor”. Crin Antonescu e de parere ca trebuie „sa luam atitudine atunci cand acestea traverseaza clipe dificile ale vietii lor”. Ca urmare, nu a ramas indiferent in fata demersului care ar putea sa il scoata pe Popescu din inchisoare.

„Din punct de vedere personal, ma alatur demersului initiat de presedintele clubului Dunarea Calafat cu privire la strangerea de semnaturi pentru gratierea marelui nostru fotbalist si capitan al Generatiei de Aur, Gica Popescu”, declara Antonescu.

In calitatea sa de fost ministru al Sportului, Crin Antonescu si-a amintit atat de reusitele fostului fotbalist, care aucontribuit la raspandirea numelui tarii in lume. ” GIca Popescu (…) a fost un adevarat ambasador al Romaniei, facand apreciat numele tarii noastre, acolo unde politicul nu reusea”, considera Antonescu, incheiandu-si mesajul cu un apel adresat celor care „s-au bucurat si s-au simtit mandri ca sunt romani atunci cand Gica Popescu juca sub culorile echipei nationale, sa se alature acestui demers de strangere de semnaturi pentru gratiere”.

„Este de o suta de ori mai cunoscut decat orice politician din Romania”

La randul sau, Zgonea il sustine pe Popescu si spune ca e alaturi de el si de familia acestuia, in aceste zile deloc usoare. „Gica Popescu este prietenul meu, am jucat fotbal impreuna, il sustin 100%. Regret ca justitia nu are si o componenta sociala” , a spus presedintele Camerei.

Presedintele Camerei a explicat ce a vrut sa spuna prin acest lucru – respectiv faptul ca Gica Popescu este foarte cunoscut in lumea intreaga, gratie performantelor sale de pe vremea cand era jucator si capitan al Barcelonei, dar si al tricolorilor. „Este un om care a facut foarte mult bine Romaniei, cu care ne-am laudat. Este de o suta de ori mai cunoscut decat orice politician din Romania”, a concluzionat social-democratul.

Si cum in ultimele ore a fost anuntat un demers privind strangerea de semnaturi in vederea unei solicitari privind o eventuala gratiere a luI Gica Popescu, de catre seful statului, Zgonea a spus, clar si raspicat, ca sustine ideea si ca ar semna o asemenea cerere. „Ca cetatean al Romaniei, daca va trebui sa inaintam o petitie de gratiere individuala catre presedintele statului roman, pentru Gica Popescu personal, as semna-o si o s-o semnez”, a punctat Zgonea.

141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger