AcasăNewsAntonescu: Procurorul general sa dea explicatii urgente privind anchetele in masa

Antonescu: Procurorul general sa dea explicatii urgente privind anchetele in masa

Presedintele interimar Crin Antonescu este de parere ca anchetele care au in tara privind referendumul sunt motivate politic, motiv pentru care presedintele CSM, Codruta Kovesi, trebuie sa dea explicatii urgente in fata lui.

Crin Antonescu, presedintele interimar al Romaniei, a declarat, miercuri, ca cere explicatii urgente primului ministru Victor Ponta, care este si ministru interimar al Justitiei, si Laurei Codruta Kovei, care este procuror general si presedinte al Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM), sa dea explicatii in legatura cu „anchetele in masa”.

„Ii cer public dnei presedinte al CSM sa convoace o sedinta a acestui for in care sa discutam si sa ne lamurim asupra acestor aspecte, prilej cu care s-ar putea discuta si asupra subiectului unui ministru stabil la justitie. Ii cer premierului, care e ministru interimar al Justitiei sa sprijine acest demers de clarificare. Am vazut o declaratie a premierului cu care nu pot fi de acord in care ii cere lui Basescu sa nu mai terorizeze cetatenii Romaniei, sper ca e doar o vorba de polemica politica, nu de ministru al Justitiei, pentru ca daca cineva terorizeaza cetatenii, trebuie luate masuri”, a declarat acesta, citat de realitatea.net.

Seful interimar al statului a mai declarat ca intelege ingrijorarea oamenilor anchetati, motiv pentru care asteapta, in cel mai scurt timp posibil, un raspuns referitor la solicitarile sale.

„Astept raspuns la solicitari, solicitarile nu inseamna nici ingradirea independenti justitiei, nici presiune de vreun fel asupra parchetului general. Constitutia ne spune foarte clar ca procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei. Asta inseamna ca ministrul justitiei are o responsabilitate in raport cu toate actiunile si efectul lor social, inclusiv ale Parchetului General care e independent, dar nu e stat in stat. Astept de la cei mentionati raspunsuri urgente. Nu pentru ca sunt nerabadator, ci pentru ca un numar mare de cetateni sunt ingrijorati. In cursul zilei de maine”, a spus Crin Antonescu.

author avatar
Ionut Zgimbau
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger