AcasăNewsAntonescu: Procedura de privatizare a Oltchim, in interes national

Antonescu: Procedura de privatizare a Oltchim, in interes national

(foto: realitatea.net)

Crin Antonescu este de parere ca licitatia privind Oltchim a fost corecta, procedura de acceptare a ofertei lui Dan Diaconescu fiind facuta in „interes national”.

(foto: realitatea.net)

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat, luni, ca, din punct de vedere al national liberalilor, licitatia de privatizare a Oltchim a fost una corecta, in momentul respectiv procedandu-se „in interesul national din punct de vedere economic”.

PNL este interesat de acest subiect deoarece avem titularul la Ministerul Economiei. Ministrul Chitoiu a recapitulat toate elementele, toate datele acestei probleme, toate criteriile care au stat la baza deciziilor guvernamentale. Eu cred ca asa cum domnul ministru Chitoiu a prezentat conditiile, criteriile pe care se putea lua o decizie sau alta, cred ca s-a procedat corect si cred ca s-a procedat in interesul national din punct de vedere economic atat in general cat si raportat la obiectivul Oltchim. Esential este cum se rezolva pana la urma aceasta problema”, a declarat Crin Antonescu, citat de b1.ro.

Liderul national liberalilor a apreciat si pozitia Guvernului Romaniei, despre care crede ca este una coerenta, adaugand ca organizatorii licitatiei au luat considerare o oferta care, la momentul respectiv, „era cea mai buna”.

„Practic, vazand acum declaratiile pe care premierul le-a facut in urma discutiilor cu castigatorul licitatiei, pozitia Guvernului pare foarte coerenta. Ei au respectat niste criterii, au luat in serios o oferta care in termenii concurentiali dati la momentul respectiv era cea mai buna si inteleg ca temerea ministrului este corecta, in aceste conditii lucrurile se repun in alti termeni”, a mai spus Crin Antonescu.

Totodata, presedintele national liberalilor, Crin Antonescu, este de parere ca Dan Diaconescu s-a implicat in privatizarea Oltchim doar pentru a-si face reclama politica, el nefiind interesant de latura economica a preluarii combinatului.

„Eu nu sunt direct implicat in problema, eu am spus ce era interesant pentru PNL, aceste lucruri s-au lamurit. Cred si eu, ca toata lumea, ca Dan Diaconescu este interesat nu de o actiune economica, ci de una politica”, a mai declarat Crin Antonescu.

author avatar
Ionut Zgimbau
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger