AcasăNewsAntonescu: Probabil ca nu vom reusi sa intram in Schengen

Antonescu: Probabil ca nu vom reusi sa intram in Schengen

Presedintele interimar al Romaniei, Crin Antonescu, a declarat ca exista posibilitatea ca Romania sa nu fie acceptata in spatiul Schengen, de vina urmand a fi unele probleme politice mai vechi, care sunt speculate de catre oficialii europeni.

Crin Antonescu, presedintele interimar al Romaniei, a declarat, marti, ca este probabil ca Romania sa nu se integreze in spatiul Schengen, de vina fiind nu actiunile Guvernului condus de Victor Ponta, ci unele motive politice mai vechi, care continua sa fie speculate de catre liderii europeni.

„Da, din pacate este mai probabil sa nu reusim aceasta intrare in Schengen, dar asta nu are nicio legatura, in fond, cu evenimentele politice din Romania”, a adaugat presedintele interimar”, a declarat acesta la Radio Romania Actualitati.

Demnitarul a dorit sa explice motivele pentru care Romania nu va fi acceptata de catre liderii Uniunii Europene, spunand ca accesul Romaniei „a fost blocat pana sa vina la putere Guvernul Ponta” si de actiunile luate de acesta privind inlocuirea presedintilor celor camere ale Parlamentului si suspendarea lui Traian Basescu.

„Haideti sa spunem lucrurilor pe nume (…) stiti foarte bine ca accesul nostru in spatiul Schengen, in ciuda indeplinirii tuturor standardelor cerute – lucru cunoscut de multi – a fost blocat, a fost refuzat Romaniei pana sa vina la putere Guvernul Ponta si, bineinteles, cu mult inainte si fara nicio legatura cu schimbarea constitutionala a presedintilor Camerelor in Romania sau suspendarea presedintelui. Motivele din care accesul Romaniei in Schengen este blocat sunt diverse si sunt de natura politica. In acest moment, este foarte de presupus ca pretextul acesta va fi folosit in continuare de catre cei care se impotriveau si inainte. Sentimentul meu nu este ca doar Olanda. Olanda facea la vedere acest lucru, pentru a amana intrarea Romaniei in Schengen”, a declarat presedintele interimar.

author avatar
Ionut Zgimbau
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger