AcasăNewsAntonescu: Nu ma bucur ca CCR a amanat decizia privind referendumul

Antonescu: Nu ma bucur ca CCR a amanat decizia privind referendumul

Presedintele interimar al Romaniei, Crin Antonescu, a anuntat ca nu s-a bucurat la auzul vestii ca decizia CCR va sosi pe 31 august, el dorindu-si ca referendumul sa fie validat, astfel incat Traian Basescu sa fie demis.

Crin Antonescu, seful interimar al statului, s-a declarat, sambata noapte, nemultumuit de faptul ca judecatorii Curtii Constitutionale (CCR) au amanta pana pe 31 august anuntarea deciziei privind referendumul, acesta declarand ca si-ar fi dorit ca votul romanilor sa fie validat.

„Intr-o anumita masura, cred ca aceasta decizie a surprins pe mai toata lumea, dar, asa cum am spus si in interventia mea de la Palatul Cotroceni, in seara zilei in care s-a dat aceasta decizie, e o decizie pe care o salut. Nimeni nu se bucura ca verdictul a fost amanat, nu cred ca asta profita cuiva. Am fi vrut o alta decizie, ne-am fi bucurat cu o alta decizie”, a spus Crin Antonescu intr-o emisiune la Antena 3.

Acesta a adaugat ca isi doreste ca la sfarsitul lunii CCR sa anunte ca referendumul a fost validat, aratand ca, din punctul sau de vedere, Traian Basescu nu mai are dreptul de a fi presedinte, dat fiind faptul ca peste 7 milioane de romani au votat impotriva sa.

„Ma astept ca in baza lor Curtea sa declare referendumul valid si sa constate ca Traian Basescu e demis. Din punctul meu de vedere, oricum, rezultatul de la referendum, ceea ce este cert, adica cele opt milioane si jumatate de voturi exprimate, dintre care sapte milioane si jumatate aproape, pentru demitere, dau o sentinta politica fara echivoc”, a adaugat Crin Antonescu.

author avatar
Ionut Zgimbau
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger