AcasăNewsAntonescu: Nu am fost initiatorul actiunii de suspendare a lui Basescu, in...

Antonescu: Nu am fost initiatorul actiunii de suspendare a lui Basescu, in 2012. A fost o decizie precipitata!

Dupa mai bine de doi ani de la suspendarea lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei, Crin Antonescu sustine ca nu el este cel care a initiat actiunea, dar ca isi asuma participarea „precipitata de anumite tensiuni intre presedinte si premier”.

„Nu eu am fost initiatorul actiunii de suspendare, dar am participat la ea. Imi asum aceasta participare si aceasta conducere chiar a actiunii. Cu greseli, cu erori, cu precipitari, dar in cadrele constitutionale. Sa zicem ca a fost o decizie comuna, precipitata de anumite tensiuni intre presedinte si premier”, a afirmat Amtonescu.

Senatorul liberal a vorbit si despre pactul de coabitare semnat de Basescu si Ponta in decembrie 2012. „Nu am fost niciodata de acord cu acest document, cred ca nu l-am citit niciodata de la cap la coada cu atentie, l-am rasfoit, ca sa zic asa. In seara cand am fost la Cotroceni au avut loc niste discutii, in care in permanenta eu am sustinut ideea ca nu este nevoie si nu e cazul sa semneze asa ceva. Daca e vorba de chestiuni punctuale, doua – trei, nu mai multe, i le-am indicat domnului Ponta ca exemplu pentru faptul ca un asemenea document este aberant”, a adaugat Crin Antonescu.

author avatar
Alina Costache
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger