AcasăNewsAntonescu: Merg la noi discutii cu liderii PPE in iunie

Antonescu: Merg la noi discutii cu liderii PPE in iunie

Crin Antonescu a declarat, marti, ca discutiile cu liderii PPE vor avea loc cel mai probabil in luna iunie, la Bruxelles. Presedintele interimar al liberalilor a precizat ca in acest moment are loc o corespondenta administrativa, iar negocierile au avut loc deja in preajma alegerilor.

Intrebat cand va discuta cu liderii PPE urmatoarele faze ale afilierii liberalilor la popularii europeni, Antonescu a raspuns: „Prima precizare este ca nu azi, si nu cu Basescu, ca vad pe unele televiziuni din nou, nu reusesc sa ma obisnuiesc, din nou minciuni sfruntate. N-am nicio treaba azi la Bruxelles, sunt in Bucuresti cu treburile mele.

Azi la Bruxelles e o reuniune informala a Consiliului European, nu fac parte, nu sunt membru. Acuma noi suntem intr-o corespondenta administrativa, pregatim documentatia, si la o data care va fi stabilita, probabil la inceputului lunii iunie va avea loc o reuniune a PPE, care dupa declaratiile care s-au facut ieri sa discute cererea noastra de aderare, si probabil atunci”, a declarat liderul demisionar al PNL, citat de realitatea.net.

Totodata, Antonescu a dezvaluit si cand au avut loc primele discutii in care s-a negociat intentia PNL de aderare la PPE.

„Nu a fost o discutie anume, una, intr-un moment, intr-o zi. Sunt contacte mai vechi, sunt discutii mai vechi, este o ipoteza care a existat in PNL din 2003-2004, dar care in ultima perioada s-au accelerat. Noi am avut intotdeauna, in 2003 cred, sau 2004, a existat chiar un grup de lideri de atunci ai partidului care a facut o solicitare in sensul acesta, presedinte era Stolojan. Demersurile s-au blocat, au fost blocate in vremea respectiva tot de Tariceanu, care era vicepresedinte cu probleme internationale, pana ne-am pomenit ca in PPE s-au dus Traian Basescu si PD. Dupa aceea, avand in vedere evolutiile din Romania, nu am putut relua demersurile din cauza raporturilor interne. In ultima perioada sigur ca si PPE a devenit mai deschis si atunci discutiile s-au reluat. Dar, practic, accelerarea lor a avut loc acum, in preajma alegerilor, in perioada alegerilor, in zilele acestea”, a spus presedintele interimar al PNL.

Conducerea PNL a votat trecerea formatiunii de la ALDE la PPE, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora.

Foto: digi24.ro

author avatar
Alina Costache
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger