AcasăNewsAntonescu maraie la Ponta

Antonescu maraie la Ponta

Crin Antonescu a facut un atac de panica, vazand cum Guvernul USL, prin decizia de a nu-i mai numara pe romani, ii pune in pericol fotoliul prezidential.

Observatie. Crin Antonescu, nemultumit de decizia prin care Guvernul a renuntat la mini-recensamant

Iritat la gandul ca Traian Basescu s-ar putea intoarce la Cotroceni, presedintele interimar Crin Antonescu a lasat diplomatia de-o parte si l-a luat la castane pe Victor Ponta, mentionand ca acesta pare ”ametit si intimidat”. ”Ultimele zile ne-au oferit imaginea unui Traian Basescu mai plin de tupeu dand ordine Parchetului General, amenintand oameni din Guvern, prescriind CCR ce trebuie sa faca, inclusiv rastalmaciri ale unor decizii luate de Curte. Victor Ponta pare amenintat si intimidat. Este nevoie ca institutiile sa nu se lase intimidate. S-a dat senzatia unei anumite timiditati si ezitari a Guvernului. I-am spus delicat asa, chiar a unei confuzii. Guvernul trebuia sa faca ce i-a cerut CCR in decizia sa din 2 august si ce s-a explicat”, a declarat Antonescu spre stupoarea tuturor. Odata rezolvata problema cu Executivul, presedintele interimar i-a transmis un mesaj mai neobisnuit si presedintelui suspendat. ”Traian Basescu de mine nu scapa, decat daca ma omoara, ceea ce nu e cazul, sper”, a afirmat Crin Antonescu, determinandu-l pe Basescu sa bata cruci la propriu.

Pesedistii o dau la pace

Inspirat. Victor Ponta i-a raspuns elegant lui Crin Antonescu

La fel ca femeile maltratate, carora le este rusine sa recunoasca relele tratamente aplicate de soti, social-democratii, invinetiti bine la ochi de Antonescu, se jura de mama focului ca s-au lovit singuri cu capul in tocul usii. Altfel spus, ceea ce pentru toata lumea a echivalat cu un atac sub centura din partea presedintelui interimar a fost tradus de pesedisti drept ”o dovada de iubire”. ”Nu este un atac al presedintelui interimar la adresa Guvernului, in niciun caz. (…) Colaborarea este excelenta intre presedintele interimar si Guvern”, a afirmat ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Dan Sova. ”Nu am retinut acest aspect (criticile lui Antonescu – n.r), ci doar indemnul de a nu se lasa intimidati de tot felul de interventii – si aici are dreptate”, a precizat si Ion Iliescu.

 

Lectie politica de la premier

Mult mai atent la nuante decat Ion Iliescu, premierul Ponta l-a pus la punct, cu eleganta, pe colegul sau de USL. ”Nu ma simt amenintat, nici intimidat. Sigur ca presiunea principala si sarcina principala este pe umerii Guvernului si asa e normal sa fie. Presedintele, in general – dar, sigur, au fost si cazuri diferite – are atributiile sale constitutionale. Greul e intodeauna pe Guvern si problemele de zi cu zi sunt la Guvern. Deocamdata, fac fata foarte bine si cred ca voi face si in continuare”, a conchis Ponta.

Rus se refugiaza la Cluj

Tavalit bine de Crin Antonescu, fostul ministru de Interne, Ioan Rus, a anuntat ca se retrage la Cluj, mentionand ca decizia de a demisiona a fost ”cea mai potrivita”. ”Interventia publica a domnului Crin Antonescu din seara zile de 7 august imi intareste convingerea ca decizia mea a fost cea mai potrivita. Am luat-o cand am inteles ca nu pot sa fac ceea ce atat Traian Basescu, cat si Crin Antonescu asteptau de la mine. Unul sa lungesc listele electorale, altul sa le micsorez”, a afirmat Rus, confirmand astfel ca si in politica marimea conteaza.

 

Inspirat. Victor Ponta i-a raspuns elegant lui Crin Antonescu

author avatar
Ana-Maria Ludatser
910 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger