AcasăNewsAntonescu, mandatat de PNL sa discute in USL organizarea unui amplu miting...

Antonescu, mandatat de PNL sa discute in USL organizarea unui amplu miting in Bucuresti

Conducerea PNL l-a mandatat pe presedintele liberal Crin Antonescu sa discute in USL organizarea unui „amplu miting” si a unui mars de protest in Bucuresti, in zilele urmatoare.

„PNL isi reafirma intentia ca impreuna cu membrii sai si oficial, ca organizator, sa initieze actiuni pasnice si democratice de protest si in sensul acesta am fost mandatat de catre Biroul Politic Central sa discut la nivelul USL organizarea unui amplu miting si a unui mars de protest in zilele urmatoare in Bucuresti. Voi discuta insa aceasta chestiune cu colegul meu Victor Ponta, cu colegul meu Daniel Constantin, cand se vor intoarce”, a anuntat, luni, la finalul sedintei BPC, liderul liberal.

Presedintele PNL nu a dat detalii despre momentul la care s-ar putea organiza acest miting si cine ar putea participa, spunand ca trebuie sa discute in USL. Antonescu a mentionat insa ca doreste ca acest miting sa fie organizat cat mai repede, „in zilele urmatoare”.”Nu pot vorbi cu precizie despre o data, pentru ca vrem sa-l organizam in comun. Sper sa fie ceva in zilele urmatoare”, a spus Antonescu.

Liderul liberal a precizat ca PNL intelege sa se ralieze revendicarilor protestatarilor autentici. „PNL intelege in acest moment responsabilitatea sa ca partid de opozitie, ca partid aparator in toata istoria sa si in ultimii 20 de ani cu precadere a statului de drept si a democratiei in Romania, ca in plan politic sa actioneze in convergenta cu revendicarile protestarilor autentici din strada”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a spus, totodata, ca partidul sau nu se va lasa intimidat de riscul confuziei intre protestatarii autentici si „vandalii” sau „huliganii” certati cu legea. „PNL atrage atentia impotriva posibilelor incercari de diversiune care incearca sa creeze confuzie intre miscarile de protest cu oameni de calitate, cu comportament perfect civilizat, perfect pasnic – manifestari care au avut loc in toata tara – si manifestarile unor huligani, unor vandali, unor oameni care sunt certati cu legea si care trebuie sa fie pedepsiti de catre lege. Nu ne lasam, noi, liberalii, intimidati de riscul unor asemenea confuzii si cred ca o implicare a noastra foarte clara, inclusiv in strada, in forme legitime, organizate, autorizate, va putea inlatura pericolul acestor confuzii”, a spus Antonescu.

author avatar
Ciprian Purice
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger