AcasăNewsAntonescu: Initiem suspendarea lui Basescu, daca Hasotti nu e investit

Antonescu: Initiem suspendarea lui Basescu, daca Hasotti nu e investit

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat ca daca Traian Basescu nu va semna luni numirea lui Puiu Hasotti in functia de ministru al Culturii, liberalii vor initia procedurile de suspendare a presedintelui. Antonescu a sustinut, vineri, ca seful statului nu are temei legal pentru a-i cere lui Hasotti o scrisoare in care acesta sa declare ca nu a plagiat.

Daca Basescu nu semneaza, luni, in conformitate cu prevederile constitutionale, investirea lui Puiu Hasotti, voi cere parlamentarilor PNL initierea procedurii de suspendare„, a spus Antonescu.

„Daca ii plac raporturile de forta, atunci ii spun clar ca nu va primi niciun fel de hartie si luni il va investi pe Puiu Hasotti, si va asigur ca o va face, fara sa comenteze”, a continuat liderul PNL.

„Hasotti a vrut sa dea curs, cu zambetul pe buze, cererii. (…) Gata, s-a terminat. Nici o declaratie, Puiu Hasotti evident ca n-a plagiat niciodata, este gata sa-si puna toate lucrarile stiintifice oricarei comisii de analiza. Si Traian Basescu il va numi pe Puiu Hasotti, exact ca notarul, luni, 25 iunie, la ora 19″, a spus Antonescu. „Sa-l respinga pe Puiu Hasotti, sau pe oricine altcineva, daca are motive”, a adaugat liderul liberalilor.

Presedintele Basescu i-a cerut lui Puiu Hasotti ca, inainte de a-l investi, luni, 25 iunie, intr-o ceremonie programata la Palatul Cotroceni, sa declare pe proprie raspundere ca nu a plagiat. “Luand in considerare recentele incidente cu privire la posibilele acte de plagiat de care sunt acuzati o parte dintre membrii Executivului si impactul major negativ asupra Romaniei in plan intern si international generat de existenta unor astfel de suspiciuni, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, i-a solicitat joi, 21 iunie a.c., intr-o scrisoare, prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor Ponta, sa transmita, pana la data depunerii juramantului de investitura, o declaratie pe propria raspundere a ministrului desemnat, domnul Puiu Hasotti, care sa ateste ca teza sa de doctorat si celelalte opere stiintifice nu constituie plagiat”, se precizeaza in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Seful Executivului, Victor Ponta, a declarat ca, daca seful statului ii indica temeiul legal al solicitarii sale, e de acord cu acest demers. “Nu voi accepta niciodata, nici din partea presedintelui, nici din partea oricarui oficial, cereri care nu sunt intemeiate legal”, a declarat premierul Victor Ponta.

author avatar
Cristina Stefan
234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger