AcasăNewsAntonescu: In fond, Basescu a fost demis. In forma, asteptam decizia CCR

Antonescu: In fond, Basescu a fost demis. In forma, asteptam decizia CCR

Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat ca Traian Basescu este ca si demis din punctul de vedere al USL, urmand ca CCR sa dea decizia de „forma” privind demiterea lui.

Crin Antonescu, seful interimar al statului, a anuntat, marti, ca, in urma prezentei mari la referedum, Traian Basescu este considerat demis de catre reprezentanti social liberali, acestia asteptand ca judecatorii Curtii Constitutionale sa valideze votul romanilor.

„Cunoastem in acest moment practic rezultatele referendumului pentru demiterea presedintelui, cunoastem datele de dupa numararea a 99,97% potrivit BEC si putem sa tragem niste concluzii ferme, pe cifre foarte precise. 8 milioane si jumatate dintre cetatenii romani s-au prezentat si si-au exprimat vointa. Aproximativ 7 milioane si jumatate dintre acestia s-au pronuntat pentru demitere. Prima concluzie este ca, in fond, Traian Basescu a fost demis, in forma, asteptam verdictul CCR. In termen de legitimitate Basescu a fost demis de catre cei care l-au ales presedinte, adica de o majoritate reala”, a spus acesta, citat de realitatea.net.

Fostul lider al PNL a adaugat ca decizia pe caretrebuie sa o ia este una gre, insa judecatorii trebuie sa valideze votul romanilor care s-au prezentat la referendum.

„CCR are de luat o decizie foarte grea. Sunt un om politic care am criticat de multe ori decizii ale CCR. Le-am respectat mereu, le-am aplicat, dar le-am criticat in numeroase randuri. Nu-mi retrag niciuna din acele critici. CCR are o decizie grea, dar nu e vina ei. Unele lucruri nu sunt clare, dar nu din vina Curtii. Cand va trebui sa fixeze aritmetic care este jumatatea din populatia Romaniei, va lua in considerare documente diferite”, a explicat Crin Antonescu.

author avatar
Ionut Zgimbau
412 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger