AcasăNewsAntonescu il vede pe Iohannis bun de prim-ministru. Cu o precizare esentiala!

Antonescu il vede pe Iohannis bun de prim-ministru. Cu o precizare esentiala!

Liderul liberal Crin Antonescu a declarat, la scurt timp dupa ce Klaus Iohannis a confirmat, intr-o conferinta de presa comuna, ca a devenit membru PNL, ca il vede pe actualul primar al Sibiului „capabil sa fie prim-ministru”, dar si bun de presedinte!

Antonescu a tinut sa precizeze, insa, ca acest lucru nu inseamna ca PNL-ul va renunta sa-l sprijine pe Ponta, propunerea USL-ului la conducerea Guvernului. „Fara indoiala (il consider bun de premier-n.r), cu precizarea ca intrarea lui Klaus Iohannis in PNL nu inseamna cu nimic vreo modificare in angajamentele noastre ale USL in fata alegatorilor, nu afecteaza in niciun fel intrarea lui Klaus Iohannis  in randurile noastre sustinerea lui Victor Ponta ca premier, in fruntea unui Guvern cu care participam cu jumatate de actiuni. Faptul ca il consider un om capabil sa fie prim-ministru nu spune decat ca in Romania sunt mai multi oameni capabili sa fie prim-ministri. (…) Asta nu are nicio legatura cu sustinerea totala pe care o avem pentru Victor Ponta„, a declarat presedintele PNL. „Il consider pe Klaus Iohannis bun si de presedinte al Romaniei, dar repet: termenii USL raman in picioare”, a adaugat acesta.

Antonescu a spus ca l-a anuntat, cu titlu informativ, pe actualul premier si totodata copresedinte al USL, despre venirea lui Johannis in PNL.  „In USL discutam decizii politice ale Uniunii, faptul ca in PNL sau in PSD se inscrie cineva nu e subiect de negociere la nivelul uniunii. Am discutat cu premierul, iar el a salutat ca pe un fapt fericit, din acelasi motiv pentru care ma bucur si eu- prin venirea unui personaj public de acest calibru USL implicit se intareste„, a adaugat liderul PNL.

Totodata, Crin Antonescu a precizat ca, in contextul apropierii Congresului, va cere o derogare de vechime, pentru ca Iohannis  sa poata candida pentru o functie de conducere in cadrul partidului.

114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger