AcasăNewsAntonescu ii dicteaza lui Ponta lista ministrilor

Antonescu ii dicteaza lui Ponta lista ministrilor

Victor Ponta va conduce un cabinet schitat pe hartie de Crin Antonescu

Desi si-a asumat functia de prim-ministru si, implicit, formarea unei noi echipe guvernamentale, Victor Ponta nu are loc de intors din cauza amicului liberal Crin Antonescu.

Victor Ponta va conduce un cabinet schitat pe hartie de Crin Antonescu

In lipsa de alte ocupatii, pana la prezidentiale mai este mult, Antonescu se joaca un pic de-a premierul, modificand lista ministrilor fara acordul lui Victor Ponta. Nu mai departe de zilele trecute, presedintele PNL l-a exclus din viitorul cabinet pe uneperistul Gabriel Oprea, desi stia ca premierul ii promisese un portofoliu.

Gabriel Oprea, sters de liderul PNL de pe lista ministrilor

”Raspuns nu. Nu stiu ce vrea (Gabriel Oprea – n.r)  Eu va spun ca dupa toate criteriile si discutiile asupra acestor criterii, nu se pune aceasta problema”, a afirmat liderul liberal. In schimb, Antonescu a facut un lobby intens pentru colegul sau de partid, Corneliu Dorbitoiu, precizand ca il vede si pe mai departe in fruntea Ministerului Aparari.

Umbla sa-i strice intelegerea cu UDMR

Liderii maghiari s-ar putea sa fie si ei lasati de caruta

Dupa intrigile bagate intre PSD si UNPR, presedintele PNL s-a incapatanat sa distruga si alianta pe care Victor Ponta incearca sa o formeze cu UDMR. ”As fi dispus sa acord un minister UDMR, in ideea in care actuala majoritate si actualul Guvern trebuie ferit de perceptia ca este un guvern de doua treimi ca cel din tara vecina, din Ungaria, care asupreste minoritatile politice sau nationale”, a afirmat Ponta. ”Raspunsul este nu”, s-a auzit ca un ecou si Antonescu. ”UDMR nu este alaturi de USL. USL este intr-o discutie cu UDMR. (…) O sa ne mai intalnim si o sa vedem. UDMR nu va fi la guvernare decat in conditii rezonabile. (…) Eu insa reiau estimarea ca nu vor fi”.

[poll id=”415″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
995 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger