AcasăNewsAntonescu: Draft-ul raportului MCV e extins cu consideratii din afara sferei sale...

Antonescu: Draft-ul raportului MCV e extins cu consideratii din afara sferei sale de interes

Presedintele interimar al Romaniei, Crin Antonescu, a declarat ca draftul raportului pe Mecanismul de Cooperare si Verificare  contine  diferite teme si decizii care „exced nu numai MCV, dar si atributiile CE”, criticand astfel decizia oficialilor europeni care nu priveau cu ochi buni ingerintele politice in justitie.

Crin Antonescu, presedintele interimar al Romaniei, a comentat, marti, pe baza draftului raportului pe Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) al Comisiei Europene, document care va preceda o posibila acceptate a Romaniei in spatiul Schengen, criticand faptul ca acesta contine teme care nu sunt de competenta Comisiei Europene.

„Pot sa fac si eu o critica din capul locului, si anume ca acolo apar niste teme si decizii care exced nu numai MCV, dar si atributiile CE. Primul lucru care sare in ochi in legatura cu acest raport este ca, desi MCV are niste zone foarte clare de interes si de jurisdictie care inseamna clar independenta si functionarea justitiei, coruptia si infractionalitatea, el este extins cu consideratii si cu puncte de vedere sau chiar masuri de natura strict politica, adica din afara sferei traditionale si legitime a acestui mecanism”, a spus acesta, la Radio Romania Actualitati.

Presedintele interimar al Romaniei a adaugat ca este normal sa existe critici din parte Comisiei Europene, insa acestea nu trebuie sa contina si ingerinte politice.

„E normal sa existe niste critici in acest raport, pentru ca nimeni nu poate pretinde, cu sau fara ultimele evenimente politice din Romania, ca acele lucruri pe care suntem intr-un fel monitorizati au ajuns la perfectiune. (…) Numai ca, daca aceste critici sunt justificate, trebui analizate cu toata atentia si trebuie sa genereze masurile care se impun in urma acestor observatii, pot sa fac si eu o critica din capul locului, si anume ca acolo apar niste referiri la teme si decizii care exced nu doar MCV, dar care exced chiar atributiile Comisiei Europene”, a spus Crin Antonescu.

Totodata, presedintele interimar al Romaniei si-a aratat speranta ca, in forma finala, raportul MCV privind Romania sa nu contina si ingerintele politice, astfel incat sa dispara cele 11 puncte invocate de presedintele Comisiei Europene deoarece acestea „nu-si au locul acolo sau pentru ca au fost rezolvate intre timp”.

author avatar
Ionut Zgimbau
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger