AcasăNewsAntonescu: Cooptarea UDMR la guvernare nu este agreata in PNL

Antonescu: Cooptarea UDMR la guvernare nu este agreata in PNL

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti, la sfarsitul sedintei Biroului Politic Central al partidului, ca liberalii nu sunt de acord cu ideea cooptarii UDMR la guvernare.

(foto: facebook)

Antonescu a precizat ca liberalii isi doresc totusi ca intre USL si UDMR sa existe „raporturi politice deschise” si sa se poata discuta democratic pe orice subiect. „Am analizat si acest subiect (colaborarea USL cu UDMR -n.r.) fara a pune, insa, in discutie si o decizie. Nu avem elemente pentru a lua o decizie. Am discutat, suntem practic in consens. Exista, evident, foarte mari rezerve fata de cooptarea UDMR la guvernare. O asemenea idee creeaza foarte mare retinere, ca sa nu spun ca nu este agreata in PNL„, a spus Antonescu, potrivit Antena3.

In ceea ce priveste incheierea unui acord parlamentar intre USL si UDMR, liberalul este de parere ca decizia trebuie luata dupa intalnirea cu liderii uniunii democrat maghiare, care va avea loc, cel mai probabil, zilele urmatoare. „Exista multe variante, dar trebuie sa avem o prima discutie cu reprezentantii UDMR, care va avea loc foarte curand, probabil ca saptamana aceasta. (…) Nu putem fi expliciti cata vreme nu am avut niste discutii in care sa vedem exact daca si sub ce forma va exista o colaborare intre USL si UDMR”, a declarat presedintele PNL.

Liderul liberalilor a adaugat ca in USL nu exista divergente create de subiectul colaborarii cu UDMR, dar ca nici nu este in masura sa-l convinga pe Victor Ponta de inutilitatea cooptarii maghiarilor la guvernare. „Noi cu PSD suntem in contact in fiecare zi, discutam impreuna. Ceea ce vreau sa afirm categoric este ca in USL nu exista nici un fel de tensiune sau divergenta pe aceasta tema sau pe altele. Nu sunt in situatia de a-i convinge de ceva sau nu pe cei de la PSD”, a afirmat Crin Antonescu.

author avatar
Alina Costache
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger