AcasăNewsAntonescu: Basescu se pregateste sa negocieze cu Ponta componenta noului Guvern

Antonescu: Basescu se pregateste sa negocieze cu Ponta componenta noului Guvern

(foto: pro tv)

Crin Antonescu a afirmat ca este sigur ca Basescu se pregateste sa negocieze componenta viitorului guvern cu Victor Ponta, privind numirea noilor ministri, insa a declarat ca ar fi deplasat ca premierul sa accepte aceste negocieri.

(foto: pro tv)

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat ca, din punctul sau de vedere, singura explicatie pentru care presedintele insista asupra subiectului desemnarii viitorului premier, este aceea ca doreste sa negocieze Cabinetul USL cu Victor Ponta. „Cred ca domnul Basescu se pregateste pentru o victorie clara a USL, in sensul unei majoritati absolute (…) incercand sa faca toate presiunile prin care sa deschida un spatiu de negociere intima, sa spunem asa, cu premierul, care este si va fi Victor Ponta”, a sustinut Antonescu, intr-o emisiune la Realitatea TV.

Antonescu a subliniat ca presedintele, Traian Basescu, ar vrea sa negocieze prezenta sau absenta cuiva la un minister important, afirmand ca seful statului vrea sa lase impresia ca “este in continuare jucator”.

Cat priveste materializarea acestor tratative, prsedintele PNL respinge categoric varianta. „Nu numai ca nu negociez eu, dar as considera absolut deplasat ca premierul sa negocieze ceva cu presedintele. Cum sa negociezi ministri cu el? Negociez cu parlamentarii mei, daca vreti, in sensul ca discut. Guvernul se naste, traieste si moare in Parlament. Daca oamenii dau un mandat la vot, il dau unor partide, unei aliante, USL, ca sa faca Guvernul, deci noi facem Guvernul. Nu-l negociem nici cu domnul Basescu, dar nici cu alte persoane din afara tarii”, a precizat Antonescu.

Presedintele a prezentat vineri profilul de premier pe care ar vrea sa il desemneze, declarand ca pentru acesta valorile europene trebuie sa fie un mod de viata, sa nu aiba umbre sau lucruri ascunse in CV, „sa rupa putin filmul” si ca ar fi bine sa fi avut experienta in administratia centrala.

author avatar
Alina Costache
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger