AcasăNewsAntonescu, atras intr-o capcana. "Firea capricioasa si lipsa calitatilor de mediator vor...

Antonescu, atras intr-o capcana. „Firea capricioasa si lipsa calitatilor de mediator vor da nastere unor conflicte!”

Liderul PNL va prezida Comisia parlamentara responsabila cu modificarea Constitutiei, postura despre care voci avizate spun ca e o capcana pentru liberal.

Odata ajuns presedintele Comisiei insarcinate cu elaborarea noii Constitutii, Crin Antonescu isi va da masura de mediator, in avanpremiera unei posibile cariere prezidentiale

Decizia vine intr-un moment cand pesedistii sunt oricum satui de presiunile venite dinspre liderul PNL. ”Antonescu profita de orice ocazie pentru a-l obliga pe Ponta sa repete angajamentul de a-l sustine pe el si numai pe el la Presedintie”, sustin agasati social-democratii. Care oricum, de la vladica si pana la opinca, sunt convinsi ca prima functie din stat i-ar veni ca o manusa liderului lor, Victor Ponta.

La fel de adevarat este ca intelegerea cu liberalii nu incurca chiar de tot socotelile pesedistilor. Motivul: ”Marea problema a lui Crin vine din afara, unde nimeni nu-l vrea”. Pusa in context, proptirea liberalului in fruntea Comisiei responsabile cu revizuirea Constitutiei este cu dus si intors. Pe de-o parte, sustinatorii lui Antonescu cred ca postura ii va consolida acestuia pozitia de prezidentiabil. Pe de alta, se vorbeste despre o ”capcana” in care a cazut liderul PNL, din moment ce firea sa capricioasa si lipsa calitatilor de mediator vor da nastere la conflicte care ii vor dauna mediatic. Concluzia scepticilor: orice iesire necontrolata sau ironie deplasata venita din partea presedintelui Comisiei insarcinate cu modificarea Constitutiei nu va face decat sa erodeze imaginea lui Antonescu, nicidecum sa-i ridice mingea la fileul prezidential. In plus, ii va alerta pe partenerii externi, care oricum stau cu ochii pe noi ca pe butelie.

[poll id=”443″]

author avatar
Simona Badulescu
561 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger