AcasăNewsAntonescu: Ancheta privind votul la referendum are un scop politic

Antonescu: Ancheta privind votul la referendum are un scop politic

Presedintele interimar Crin Antonescu este de parere ca anchetele care au loc in tara, privind voturile multiple de la referendum, sunt realizate cu „un scop politic”.

Crin Antonescu, presedintele interimar al Romaniei, a declarat, miercuri, ca valul de anchete realizate in masa in tara, privind modul in care s-a desfasurat sistemul de vot in timpul referendumului, este realizat cu „un scop politic”.

„Exista sentimentul ca e o ancheta fara precedent cu un scop politic. Eu nu formulez niciun fel de acuzatie la adresa Parchetului si masurilor pe care le ia. Nici eu, nici altcineva nu impiedicam in vreun fel cercetarile. Avand in vedere insa amploarea lor, avand in veder faptul ca acelasi Parchet cu aceiasi conducatori, cu prilejul altor alegeri si plangeri in legatura cu posibile fraude nu a actionat aproape deloc, nicidecum in astfel de proportii, cred ca e necesar si cer procurorului general sa ofere explicatii publice in legatura cu natura, mijloacele si scopul acestor cercetari. Eu nu am indoieli ca toti procurorii au o acoperire legala”, a declarat acesta in cadrul unei conferinte de presa.

Crin Antonescu a mai adaugat ca nu doreste sa ingradeasca in vreun fel anchetele care sunt in desfasurare, declaratiile lui survenind pe baza ” atributiilor si obligatiilor prevazute in articolul 80 al Constitutiei”.

„Subiectul declaratiei mele e legat de valul de anchete, anchetele in masa pe care parchetul General, procurori ai Parchetului sau ai DNA il desfasoara intr-un mare numar de localitati asupra unui mare numar de primari, cetatenti, oameni care au fost presedinti ai sectiilor de votare. Preocuparea mea tine de abtributiile si obligatiile prevazute in art 80 al Constitutiei, anume ca presedintele vegheaza la respectarea Constitutiei si buna functionare a autoritatilor publice”, a spus acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger