AcasăNewsAntonescu: Am semnat un acord cu UDMR, inainte de alegeri, pentru o...

Antonescu: Am semnat un acord cu UDMR, inainte de alegeri, pentru o guvernare comuna

(foto: crinantonescu.pnl.ro)

Presedintele PNL Crin Antonescu a afirmat ca a existat un acord semnat cu UDMR in luna octormbrie, in vederea unei guvernari comune, insa, spune liberalul, de atunci si pana in prezent „foarte multe lucruri” nu s-au respectat.

(foto: crinantonescu.pnl.ro)

Antonescu a spus ca au fost multe aspecte, ale acestui acord, care nu au decurs potrivit celor stabilite, de la declansarea campaniei si pana la alegeri. „A existat un asemenea acord, un angajament de intentie pentru guvernare in comun. Insa, de la momentul semnarii si pana la incheierea campaniei, foarte multe lucruri n-au decurs in conformitate cu spiritul de acolo si care, pentru mine si PNL insemnau dezlegarea de acest angajament”, a declarat presedintele PNL.

Crin Antonescu este de parere ca liberalii nu mai puteau avea o guvernare comuna cu uniunea maghiara dat fiind faptul ca UDMR nu a fost un partener de cuvant, in ciuda acordului semnat inainte de alegeri. „Eu si Ponta l-am semnat. Eu ce semnez nu ascund. Apropo de bunele noastre intentii, nu se putea pentru ca UDMR nu a fost un partener corect nici macar din momentul semnarii angajamentului dintre trei oameni (Crin Antonescu, Victor Ponta si Kelemen Hunor, n. r.). Era vorba de intentia de a construi impreuna o guvernare, pe niste baze, pe niste principii.  E vorba de un anumit spirit, uitati-va la declaratia nobila a lui Ponta de la Targu Jiu. Cum s-a raspuns: la eforturile pe care noi, chiar si pe ultimii metri, le-am facut pentru a incerca sa construim, am vorbit de cateva lucruri, intre care articolul 1 din Consitutie, o minima intelegere putea sa existe, dar raspunsul (UDMR, n.r.) a fost: „noi vrem ministere”, a mai afirmat liderul liberal.

USL a decis luni seara ca UDMR sa nu faca parte din Guvern. „Nu se pune problema unei participari politice. Va fi reprezentata in structurile administrative in care drepturile minoritatilor trebuie garantate”, a spus Ponta.

In urma acestei hotarari, liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, tot luni, ca Uniunea va vota impotriva investirii noului Cabinet Ponta, Kelemen aratand totodata ca este pentru prima data cand ceea ce s-a stabilit a fost intors in discutii dupa cateva zile.

author avatar
Alina Costache
100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger