AcasăNewsAntonescu, 3-0 cu Ponta in meciul pentru formarea Guvernului

Antonescu, 3-0 cu Ponta in meciul pentru formarea Guvernului

In calitate de premier desemnat, Victor Ponta urma sa faca jocurile pentru viitorul cabinet. Chiar daca a plecat de la Cotroceni de pe prima pozitie, pana la sfarsitul zilei, pesedistul a iesit pe locul doi, fiind invins la masa negocierilor de Crin Antonescu.

VICTORIE - Crin Antonescu, invingatorul de la masa negocierilor

Desi PSD ar putea sa guverneze si fara liberali, Victor Ponta a cedat in fata santajului lui Crin Antonescu, care a amenintat cu ruperea USL.

PERDANT - Victor Ponta a pierdut puncte importante in fata liderului PNL

Si uite asa, in cateva ore, liderul PSD a fost obligat sa incalce toate promisiunile facute maghiarilor si/sau uneperistilor.

UDMR ramane doar cu dialogul

1-0 - Dupa mai multe runde de discutii, liderii maghiari s-au ales doar cu o vorba buna din partea USL

La dorinta lui Antonescu, partenerul pesedistilor in ACS, Gabriel Oprea, a ramas fara minister, primind, ca premiu de consolare, un post de decor in viitorul Guvern. Anuntul a fost facut chiar de Victor Ponta, premierul fiind atent supravegheat de Crin Antonescu.

2-0 - Social-democratii au ramas fara Ministerul Finantelor

”Pot sa va confirm faptul ca am decis in cadrul ACS ca UNPR, pana la momentul la care vom finaliza procedurile de unificare, nu va avea portofolii in viitorul Guvern, insa dl Oprea va fi viceprim-ministru fara portofoliu si ma va sprijini in ceea ce priveste politicile de securitate nationala si ordine publica”, a afirmat Ponta, obligat fiind sa-si prezinte public si cea de-a doua infrangere.

3-0 - Gabriel Oprea, vicepremier fara portofoliu

”Decizia finala e ca UDMR sa nu faca parte din Guvern. Insa eu imi mentin decizia, ca prim-ministru si ca lider politic sa pastrez un dialog cu UDMR, care este singurul reprezentant politic al minoritatii maghiare in toate schimbarile pe care dorim sa le facem referitoare la Constitutie, la sistemul electoral, la drepturile si libertatile fundamentale ale minoritatilor si la descentralizarea si dezvoltarea regionala”, a mai spus premierul.

TITUS CORLATEAN - Va ramane in fruntea Ministerului de Externe

Cum insa o alianta doar din gura nu-i incalzeste cu nimic, liderii maghiari au declarat ca din partea lor Cabinetul Ponta II va primi ”muuult” dialog si niciun vot in plen.

Tocmeala ca la Obor

ECATERINA ANDRONESCU - Isi pastreaza portofoliul Educatiei

Alcatuirea oricarui Guvern, chiar si atunci cand cade in sarcina unui singur partid, implica negocieri si discutii mai putin colegiale.  Prin urmare, formarea unui cabinet din trei formatiuni politice a presupus si un circ de trei ori mai mare.

DANIEL CONSTANTIN - Va conduce si in viitor Ministerul Agriculturii

Ca sa ajunga la tot USL-ul, Victor Ponta a tras cat a putut de mult de structura noului Executiv, infiintand noi ministere si divizand altele (Finante si Buget, Industrii si Energie etc, pe cea mai recenta schita figurand 26 de ministri (22 plini si patru delegati). Totodata, premierul va avea alaturi de el si trei vicepremieri (Gabriel Oprea, Liviu Dragnea si, cel mai probabil, Daniel Chitoiu).

Pesedistii pierd Finatele, liberalii se bat pe minister

LIVIU DRAGNEA - Vicepremier, social-democratul se va ocupa si de Administratie si Dezvoltare Regionala

In ciuda faptului ca social-democratii au cerut ca portofoliul de la Finante sa ajunga in parohia lor, Crin Antonescu a castigat si acest razboi. Adjudecarea ministerului a creat insa teniuni in PNL, functia fiind vizata atat de Varujan Vosganian, cat si de Daniel Chitoiu.

MIRCEA DUSA - Daca pierde Internele ar putea ajunge la Aparare

Simtind ca urmeaza sa piarda, Vosganian a anuntat ca vrea sa faca parte din echipa lui Victor Ponta.

Apararea naste dispute aprinse

RADU STROE - Liberalul vrea sa-i sufle ministerul de sub nas lui Dusa

Dupa ce Gabriel Oprea a fost scos din schema, pentru ca actualul ministru Corneliu Dobritoiu sa nu-si piarda fotoliul, in PNL a inceput sa fie vehiculat intens numele lui Sorin Frunzaverde pentru MApN. Surpriza a venit insa de la PSD, social-democratii revendicand portofoliul pentru colegul lor Mircea Dusa. Si asta pentru ca Dusa urma sa piarda Internele, la insistentele liberalului Radu Stroe, care ramanea pe dinafara in cazul in care Administratia si Dezvoltarea Regionala erau comasate si preluate de Liviu Dragnea.

Scandal si la Fonduri Europene

CORNELIU DOBRITOIU - Dat ca sigur pentru Aparare, liberalul s-ar putea sa ramana pe dinafara

Pentru ca Romania este codasa Europei la atragerea fondurilor europene, premierul sustine aparitia unei noi structuri, Ministerul Fondurilor Europene, care sa aiba mai multa putere decat actualul Minister al Afacerilor Europene. Pentru aceasta institutie social-democratii il sustin pe Eugen Teodorovici. Problema este ca si liberalii tanjesc dupa acest portofoliu, favorita fiind europarlamentarul Ramona Manescu, sotia lui Rares Manescu. Prin urmare si aici negocierile sunt in toi, ambele formatiuni incercand sa puna mana pe acest minister.

Nicolae Paun, vicebulibasa

Nicolae Paun

In toata nebunia cu impartirea portofoliilor in stanga si-n dreapta, surse politice dadeau ca sigura cooptarea deputatului Nicolae Paun, liderul Partidei Romilor Pro Europa, in echipa guvernamentala. ”Paun va ocupa functia de vicepremier”, anuntau sursele cu pricina. Ulterior, informatia a fost infirmata chiar de premierul Victor Ponta. ”Eu despre domnul Paun am o parere foarte buna si este reprezentantul in Parlament al comunitatii rome, dar n-am discutat niciodata cu grupul minoritatilor nationale despre reprezentarea in Guvern, grupul minoritatilor nationale nu ne-a cerut niciodata nicio functie guvernamentala”, a afirmat Ponta.

[poll id=”416″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.309 afisari

1 COMENTARIU

  1. In spatiul public Romanesc lipsesc, RUSINEA, BUNUL SIMT, respectul fata de PRINCIPII si REGULI morale. Lipseste buna credinta si respectul fata de cele 10 porunci biblice PE CARE NICI BISERICA nu le respecta in toatalitate ei. TALIBANISMUL si TICALOSIA practicate dupa 1989 in GUVERNAREA Ro se datoreaza lipsei de cultura, civilizatie, caracter si inteligenta la nivelul colectiv al natiei. FARA CREDIBILITATE, COMPETENTA, EXIGENTA si MORALITATE, fara ACESTE INGREDIENTE STRICT NECESARE unei evolutii pozitive, ROMANIA NU VA PUTEA PROGRESA, surprizele pot fi din cele mai neasteptate pentru majoritatea romanilor dar si a TICALOSILOR.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger